Asante med perlescoring da Stabæk senket Godset: - Verdensklasse

Ellevill kamp.

• Stabæk - Strømsgodset 3-2 (2-0):

(Dagbladet): Stabæk hadde muligheten til å korte inn forspranget på Rosenborg mot Strømsgodset i kveld ettersom trønderne «bare» klarte 1-1 mot Molde på Lerkendal.

Den muligheten grep bæringene med begge hender - men bare såvidt.

Bob Bradleys menn var best i et utrolig fartsfylt og morsomt oppgjør på Nadderud, men de tre poengene satt langt inne.

Stabæk så lenge ut til å ha kontroll - spesielt etter at de tok ledelsen 2-0 - men Godset scoret to ganger på tre minutter etter pause.

Da viste Stabæk imidlertid hvilket lag som kjemper om seriegull: Bradleys gutter sikret seg nummer tre etter timen, og 3-2 holdt lenge for laget fra Bekkestua.

Meling-scoring Stabæk startet forrykende, og gikk rett i angrep. Ernest Asante ble frispilt allerede før minuttet var spilt, men ble stoppet. Den første avslutningen hans ble blokkert, og returen satte afrikaneren rett utenfor.

«De blaa» hadde imidlertid langt mer på lager. Halvveis i første omgang tok Stabæk ledelsen, da den unge backen Birger Meling scoret sitt første tippeligamål.

20-åringen, med en fortid i Viking, tok ned et innlegg fra høyre med brystkassa på sekstenmeterstreken og dro til fra 17 meter.

Skuddet var ikke spesielt hardt, men lurte seg ned i det lengste hjørnet, sannsynligvis via et Godset-bein, noe som gjorde det vanskelig for Espen Bugge Pettersen.

Vakker perle Etter 40 minutter satte Asante inn 2-0, og mål nummer to kunne Bugge Pettersen gjøre svært lite med. Goalen var nemlig en ordentlig perle.

Yassine El-Ghanassy slo en høy ball inn bak Godsets forsvar, og der kom Asante i kjempefart, før han lobbet kula på direkten på en perfekt vektet volley over keeper Bugge Pettersen. Scoringen var en av de aller peneste i Tippeligaen i år.

- Verdensklasse, dette er det ikke mange som gjør etter ham, sa John Arne Riise i TV 2s studio i pausen.

Stabæk-kaptein Morten Morisbak Skjønsberg sa det like enkelt:

- Det var vakkert, var det ikke? sa han og flirte.

- En sjelden vakker scoring, mente ekspertkommentator his TV 2, Drillo.

Asante er selv enig i at målet var av det flotte slaget.

- Det var det peneste målet mitt så langt. Men det er mer der det kommer fra, sier han til TV 2.

Slo tilbake Stabæk så ut til å ha full kontroll da lagene gikk til pause, men etter hvilen slo Godset grusomt tilbake. Bare halvminuttet var spilt da drammenserne reduserte:

En lang ball ble slått opp mot Stabæk-boksen. Nicolai Næss i Stabæks midtforsvar så ut til at full kontroll, men nølte voldsomt, og da Mande Sayouba kom ut for å klarere, snappet Godsets Marvin Ogunjimi opp kula rett foran begge Stabæk-spillerne, og hadde få problemer med å trille inn 1-2 i det åpne målet.

Tre minutter seinere scoret like gjerne Godset et til:

De helhvite for anledningen spilte seg inn i Stabæks boks. Der gikk Iver Fossum på et strålende løp ned mod dødlinja, fikk ballen og la ut til Gustav Vikheim på fem meter.

Stortalentet ble stoppet av en strålende redning av Sayouba på første forsøk, men satte returen enkelt i nettet.

Sikret poengene Stabæk var imidlertid ikke ferdige. Etter en snau times spill slo de nemlig tilbake:

Bæringene kontret, og Asanta fant Yassine El Ghanassy på venstresiden av boksen. Fra god posisjon skjøt formspilleren lavt og svakt, men ballen lurte seg under Bugge Pettersen, som nok burde ha reddet.

Dermed tok Bradleys menn tilbake ledelsen etter å ha fått en skikkelig kalddusj rett etter sidebyttet.

Godset gjorde det de kunne for å utlikne på nytt mot slutten, men slet med tempoet og bevegelsene, og klarte aldri å score nummer tre.

Det hjalp heller ikke at Mohammed Abu fikk sitt andre gule to minutter før slutt.

Dermed ble det tre poeng til Stabæk, som nå bare er tre poeng bak serieleder Rosenborg. Godset, på sin side, kan nok ikke håpe på noe bedre enn en europacupplass.

- Rar kamp - Det var en rar kamp. Vi mistet litt av konsentrasjonen etter pause, men vi kom tilbake. Da de utliknet følte jeg vi hadde mer inne, og det hadde vi, sier Ernest Asante om kampen til TV 2.

Bob Bradley mener Godsets scoringer gir laget hans noe å jobbe med.

- Vi gjorde mye bra, men det som skjedde etter pause ga oss noe å jobbe med. På 2-2 hadde vi alt å spille for, men det var ikke det jeg ønsket at skulle skje, sier han til TV 2.

PERLE: Her feirer Ernest Asante sin vakre scoring mot Strømsgodset i kveld. Kampen endte 3-2 til Stabæk. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
PERLE: Her feirer Ernest Asante sin vakre scoring mot Strømsgodset i kveld. Kampen endte 3-2 til Stabæk. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer