Åsen sikret Tromsø årets første poeng med nytt kremmerhus mot LSK

- Jeg er veldig fornøyd med Gjermund.

(Dagbladet): Lillestrøms Erling Knudtzon og Tromsøs Gjermund Åsen scoret begge for andre kamp på rad i dagens oppgjør på Alfheim stadion. Dermed ble det 1-1 og ett poeng til hvert av lagene i det som var et jevnspilt oppgjør i nord.

Åsen ble hentet fra 1. divisjonsklubben Ranheim i vinter. Sist uke scoret den offensive midtbanespilleren et kremmerhus mot Viking og i dag fulgte 23-åringen opp med nok en perlescoring.

- Jeg er veldig fornøyd med Gjermund. Jeg synes han har tatt Tippeliga-nivået på en veldig god måte. Nå begynner vi å få se resultatet av samspillet mellom han og de andre spillerne, skryter Tromsø-trener Steinar Nilsen overfor C More.

Lundemo-suser I et oppgjør hvor Tromsø hadde størst ballinnehav, var sjansene jevnt fordel. Etter 65 minutter fikk gjestene muligheten på frispark fra rundt 20 meter. Et frispark midtbanespiller Marius Lundemo smalt i tverrliggeren.

- Når han får sjansen tror du alltid at han skal score, men den var litt for høy. Det var et fantastisk skudd, men dessverre for oss gikk den i tverrliggeren, sier LSK-trener Runar Kristinsson.

TOK LEDELSEN: Knudtzon jublet med lagkameratene etter 33 minutter.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
TOK LEDELSEN: Knudtzon jublet med lagkameratene etter 33 minutter. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

Han måtte se laget sitt spille uavgjort for tredje kamp på rad. Nå mener islendingen at det snart er på tide å vinne.

- Men det er et bra poeng for oss. Det var en vanskelig kamp, spesielt i første omgang. I den andre kommer vi litt mer med og har ballen mer, sier Kristinsson.

- Vi har gått for seier i alle kampene, men den har ikke kommet enda. Vi har heller ikke tapt, men vi må prøve å vinne kamper. Vi håper å få det til hjemme mot Stabæk neste helg, fortsetter LSK-sjefen.

Fornøyd Nilsen Nærmere enn Lundemos suser kom ikke Lillestrøm. Det gjorde heller ikke Tromsø. Dagens hjemmelag leverte imidlertid en oppløftende prestasjon, etter å ha åpnet sesongen med to strake tap.

- Det var viktig å ta poeng. Det var viktig for oss å virkelig forstå hva Tippeligaen handler om. Man må slåss for hver eneste ball over hele banen. Man får ingenting gratis. Det var også tydelig når man ser på dagens match, sier Nilsen.

- Hvordan vil du oppsummere kampen?

- Det var en veldig tett match, med mange vanskelige situasjoner. Jeg synes ikke vi får helt fart på spillet vårt. Det er også et LSK-lag som jobber hardt. Det var ikke flust av sjanser noen veier. Samtidig var dette et langt skritt i riktig retning for oss.

SCORET: Tromsøs Gjermund Åsen satte inn 1-1 mot LSK.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
SCORET: Tromsøs Gjermund Åsen satte inn 1-1 mot LSK. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer