MÅLLØST: Her er Magomed Mirzabekov ballen foran Mario Mandzukic og Kroatia i Baku i kveld. Kampen endte 0-0.Foto: AFP / TOFIK BABAYEV / NTB Scanpix
MÅLLØST: Her er Magomed Mirzabekov ballen foran Mario Mandzukic og Kroatia i Baku i kveld. Kampen endte 0-0.Foto: AFP / TOFIK BABAYEV / NTB ScanpixVis mer

Aserbajdsjan med hjelpende hånd til Norge

0-0 mot Kroatia.

(Dagbladet): I en tidlig kvalifiseringskamp i Norges EM-gruppe spilte Aserbajdsjan 0-0 mot Kroatia i Baku i kveld.

I en kamp med seks gule kort klarte ikke Kroatia å slå Aserbajdsjan, og kopierte med det Norges 0-0-resultat mot Aserbajdsjan fra Ullevaal i juni.

Ifølge NTB sleit Kroatia offensivt i Baku der blant annet stjernespissen Mario Mandzukic skjøt rett på keeper fra sju meters hold.

Norge møter Kroatia på Ullevaal søndag. Med seier mot Bulgaria i Sofia i kveld kan Norge være med i kampen om direktekvalifsering til EM-sluttspillet neste sommer.

Kroatia leder i skrivende stund gruppe H med 14 poeng foran Italia med 12. Norge ligger på tredjeplass med 10 poeng før møtet med Bulgaria i kveld.

Italia møter Malta hjemme og bør overta ledelsen i gruppa.

De to beste i hver gruppe går direkte til EM-sluttspillet, sammen med den beste treeren i gruppespillet. De åtte gjenværende treerne skal spille playoff om de fire siste EM-sluttspillplassene.

I gruppe H har Kroatia allerede blitt fratatt ett poeng etter at det ble laget et hakekors på banen før hjemmekampen mot Italia i juni.

24 lag spiller EM-sluttspillet i Frankrike mellom 10. juni og 10. juli 2016.