Asfalterer til gull

LILLESTRØM (Dagbladet): - Det går ikke an å slurve med denne jobben, smiler Lillestrøm-fan Michael Schildger (38). Han har drømmejobben med å legge asfalt hos Norges beste fotballklubb.

Ingen overdreven feiring på Åråsen i går. Det er fotballferie. Mannen på toppen av Dagblad-børsen, Magnus Powell, har reist hjem til Sverige. Toppscorer Clayton Zane slikker sol i Hellas. Lillestrøm-tilhenger Michael Schildger er på jobb. Han er i full sving med å asfaltere området mellom tribunen og banen i nordre sving.

- Her kan vi ikke slurve. Vi skal gjøre det beste vi kan. Det er spesielt å jobbe på stadion - litt annerledes enn å asfaltere E6, sier Schildger. Han er glad spillerne har treningsfri denne uka.

- Ellers hadde det vel ikke blitt gjort så mye. Ville vel glodd på treninga, tror han.

Michael Schildger innrømmer at det blir mye fotballsnakk i Flisebyen om dagen.

Ny storhetstid

- Laget gjør det overraskende bra. Det var en genistrek å hente Clayton Zane til Åråsen. Jeg tror han har inspirert resten av laget. Nå begynner det å lukte gull, og det likner en ny storhetstid som for 20 år siden, mener Schildger.

Åråsen er en byggeplass. Stadion skal være ferdig utbygd neste år. I hjørnet av søndre sving står symbolet på den forrige storhetstida. Statuen av Tom Lund er inneklemt mellom byggegjerder og anleggsbrakker. Men bare midlertidig. Tommy skal fram i lyset igjen.

- Han bør stå foran hovedinngangen, mener talsmann i Kanarifansen, Morten Veening (32).

Det er ferietid i LSK, men daglig leder i Sportsklubben Lillestrøm, Birger Karlsen, er på plass, og han er ikke overrasket over at klubben er på toppen av tabellen.

- Nei, vi har jobbet knallhardt og fått mye ut av små ressurser, sier han. Små ressurser i denne sammenheng er et budsjett på nesten 40 millioner kroner. Og om framtida har Karlsen en klar målsetting:

Enorm interesse

- Vi skal henge med i toppen til evig tid.

Han forteller at stemningen i klubben har steget i takt med resultatene i vår. Det er Kanarifansens Morten Veening enig i.

- Interessen rundt laget er enorm. Folk snakker om LSK over alt, på utesteder, på butikken og på jobben. Og blant fansen har det tatt helt av. Det går i LSK, forteller Veening. Han tror klubbens suksess skyldes at lederne allerede har arvtakere på plass når spillere blir solgt fra klubben.

<B>KLAR FOR GULL:</B> Michael Schildger legger asfalt på Åråsen mens LSK har fotballferie.
<B>TIL TOPPS:</B> LSK har tatt ferie på toppen av den aller gjeveste fotballtabellen.