ÆSJLY: Ashley Cole tapte i bowling. Det kostet ham ære. Cole og Chelsea er for tida i Japan - der laget deltar i klubb-VM. Foto: NTB Scanpix
ÆSJLY: Ashley Cole tapte i bowling. Det kostet ham ære. Cole og Chelsea er for tida i Japan - der laget deltar i klubb-VM. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Ashley Cole er en bedre venstreback enn kelner

Ydmyket foran Chelsea-kompisene.

(Dagbladet): Chelsea er på plass i klubb-VM i Japan, og den første kampen gikk oppskriftsmessig. 3-1 ble det over Monterrey fra Mexico i semifinalen.

Fotballmillionærer på tur kan klassifiseres som egen sjanger. Og det siste døgnet har Englands tabloidaviser vært fylt med samme historie fra Asia:

Ashley Cole som tapte i bowling.

Jetlag
Da Chelsea ankom Yokohama for noen dager siden, hadde trener Rafael Benitez to ting i sitt managerhode:

1) Tilpasse seg japansk tid, som er ni timer foran London-tid.

2) Knytte sterkere bånd mellom spillerne.

Gjengen dundret derfor bort til en bowlinghall, hvor de ble delt i mindre grupper. Spilleren som var dårligst, måtte være kelner for de andre gutta.

- Dette handlet ikke om hvem som vant. Det handlet om hvem som tapte, sier midtstopperklippen Gary Cahill til flere aviser.

- Den som tapte, måtte servere middag på hotellet. Det ble Ashley i vår gruppe.

«Ikke gjør det igjen»
Cahill fortsetter:

- Vi var rundt seks stykker, og han vartet oss opp. Jeg vil si at han er en bedre venstreback enn kelner. Jeg tror den eneste tipsen han fikk, var følgende melding:

«Ikke gjør det igjen.»

OK nivå
- Alle spilte bowling, inkludert manageren. Nivået var OK, egentlig. Jeg vil beskrive meg selv som en gjennomsnittlig bowler. Det var lagbygging - en sjanse til å knytte guttene tettere sammen - og så skulle vi spise, forteller Cahill.

- Vi hadde en del ledig tid på hotellet da vi kom. Det var bra å dra ut litt, framfor å stirre seg gal på hotellrommet.

Manager Rafael Benitez var også i Japan med Liverpool i 2005. Det er erfaringene fra denne turen han nå bruker for å få spillerne til å overvinne jetlag, og prestere maksimalt på banen.

Chelsea møter brasilianske Corinthians i finalen søndag.