Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ashley Cole er ikke etnisk brite

BBC-programleder inviterte til hets.

HETSET COLE I POPULÆRT BBC-PROGRAM: Over 100 personer har klaget til BBC etter at programlederen i Newsbeat lot to anonyme nasjonalister snakke om Ashley Cole uten å bli motsagt. Foto: REUTERS/Kieran Doherty
HETSET COLE I POPULÆRT BBC-PROGRAM: Over 100 personer har klaget til BBC etter at programlederen i Newsbeat lot to anonyme nasjonalister snakke om Ashley Cole uten å bli motsagt. Foto: REUTERS/Kieran Doherty Vis mer

||| (Dagbladet.no): Chelsea-spiller Ashley Cole er født i Øst-London og har bodd i den engelske hovedstaden hele livet.

I det populære BBC-programmet Newsbeat fikk likevel to lederskikkelser i BNP - Det britiske nasjonalistpartiet - dele sine heller tvilsomme teorier om hvorfor Cole ikke kan kalle seg britisk med hundretusener av lyttere.

Det var attpåtil programleder Debbie Randle som gjorde Cole til et tema.

- Når dere ser en som Ashley Cole spille for England, følger dere ham med glede?

- Hvis han ønsker å komme til dette landet, følger våre lover og tilpasser seg samfunnet, er det i orden.

- Men ville det vært et problem om han ønsket å kalle seg britisk?

- Han kan ikke si at han er etnisk brite, svarte Joey Barber.

Klagestorm

Ifølge Daily Mail fikk de to BNP-medlemmene legge fram sine synspunkter i ro og mak, uten at programleder Randle gjorde noe særlig for å stille dem til veggs.

Over 100 klager skal ha kommet til BBC for måten Joey Barber og Mark Collett - sistnevnte en svoren tilhenger av Adolf Hitler - slapp unna kritiske spørsmål på.

De to ble heller ikke introdusert ved navn, men som «to unge menn som er medlemmer av BNP».

Forsvarer intervjuet

Intervjuet brøt dermed med medias og BBCs eget regelverk, om hvordan anonyme kilder skal håndteres.

Ifølge Daily Mail forsvarer likevel redaktøren for Newsbeat det famøse intervjuet, og peker på at de er blitt oversvømmet av støttende meldinger, der enkelte mente de de to BNP-aktørene «bare sa det alle tenkte»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling