Ashley droppet klubbsalg

Newcastle-eieren dro heller på bar.

(Dagbladet.no): Arabere med penger er et hett tema om dagen, og de blir linket til så å si alle storklubber i England. En av de siste nyhetene fra fotballøya er at Newcastle-eier Mike Ashley i disse dager er i Dubai for å prøve å selge klubben til høystbydende investor.

Den eksentriske klubbeieren - som har røket uklar med Newcastle-fansen - skulle i går vært i samtaler med arabiske investorer vedrørende et oppkjøp, men valgte i stedet å tilbringe kvelden på en strandbar med sine klubbdirektører Llambias og Wise - og mojito drinker, skriver Arabian Business.

Bakgrunnen for Ashleys noe merkelige prioritering skal angivelig være at han tidligere på dagen overleverte sitt prisforlangende til investorene, et krav på vanvittige fem milliarder kroner, noe som ikke var i nærheten av å samsvare med investorenes bud på cirka to milliarder.

Møtet skulle begynne kl. 23 i går kveld, men da var allerede Ashley godt i gang på Bahri Bar, kun fem minutter unna hotellet der møtet skulle holdes.

I baren ble Ashley overhørt da han fortalte at han ikke hadde tenkt seg på møtet for å fortelle at det tidligere tilbudet var en «fornærmelse».

Wise og Llambias skal ved flere anledninger gått ut for å svare på samtaler på mobilene sine, mens Ashley ble sittende i baren. Guppen skal ha forlatt stedet utpå natten, og skal angivelig være på vei hjem i dag - én dag tidligere enn planlagt - uten en avtale i hendene.

Dermed kan kanskje døren stå åpen for den engelske Championship-klubben Burnley, som i dag kom med et frieri til arabere med store lommebøker.

Klubbens majoritetseier Brendan Flood er nemlig ute etter investorer som kan hjelpe Championship-klubben med å finansiere utbedringen av Turf Moor Stadium til en kostnad på 500 millioner kroner, samt andre prosjekter innenfor detaljhandel.

- Dette er en klubb med enorme ambisjoner, og vi trenger en investor med et enormt sjekkhefte. Det kan hjelpe oss med å oppfylle mye. Vi holder på med å etablere flere globale allianser med andre klubber. Vi har hatt mange forespørsler fra Qatar og Saudi-Arabia vedrørende spillere, og der hvor sesongene ikke foregår på samme tid kan vi vurdere å låne ut spillere, sa Flood i et intervju med Arabian Business.

UTEN TILLIT:
Newcastle-eier Mike Ashley (i midten) er ute i hardt vær etter å ha gitt Kevin Keegan sparken som Newcastle-trener. Nå krever fansen at Ashley selger seg ut, og hovedpersonen selv har innsett alvoret. Nå er han på jakt etter nye eiere i Dubai. Foto: Lindsey Parnaby, EPA/SCANPIX
UTEN TILLIT: Newcastle-eier Mike Ashley (i midten) er ute i hardt vær etter å ha gitt Kevin Keegan sparken som Newcastle-trener. Nå krever fansen at Ashley selger seg ut, og hovedpersonen selv har innsett alvoret. Nå er han på jakt etter nye eiere i Dubai. Foto: Lindsey Parnaby, EPA/SCANPIX Vis mer

Kanskje blir Burnley den nyeste klubben i England med penger til å herske i Europa?


Ashley droppet klubbsalg
<B>KREVER LEDELSENS AVGANG:</B> Newcastle-fansen har sett seg lei på eier Mike Ashley og direktør Dennis Wises oppførsel overfor Kevin Keegan. Her gir de uttrykk for sin mening under helgens kamp mot Hull.