Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ashton vurderer søksmål mot Chelsea

26-åringen legger opp etter skade på landslagstrening i 2006.

LEGGER OPP: West Ham United-spiss Dean Ashton legger opp på grunn av skadeproblemer. Han ble skadd i en duell med Shaun Wright-Phillips på landslagstrening med England i 2006. Han kom tilbake etter et år, men fikk et tilbakefall i fjor høst.  Foto: Sang Tan, AP/Scanpix
LEGGER OPP: West Ham United-spiss Dean Ashton legger opp på grunn av skadeproblemer. Han ble skadd i en duell med Shaun Wright-Phillips på landslagstrening med England i 2006. Han kom tilbake etter et år, men fikk et tilbakefall i fjor høst. Foto: Sang Tan, AP/Scanpix Vis mer

|||
(Dagbladet): West Ham-spissen Dean Ashton har i dag kunngjort at han legger opp i en alder av bare 26 år på grunn av en ankelskade.

Problemene oppsto i en duell med Shaun Wright-Phillips på landslagstrening på Manchester Uniteds treningsfelt i forkant av en engelsk landskamp mot Hellas i august 2006.

Ashton kom tilbake etter skaden, og spilte 35 kamper for West Ham og en landskamp for England. Men skadene forverret seg igjen i fjor høst, og han har ikke spilt for a-laget til West Ham på over et år.

Krav mot Chelsea?Ifølge Daily Telegraph vurderer Ashton nå et oppsiktsvekkende søksmål mot Wright-Phillips og Chelsea, som var Wright-Phillips' arbeidsgiver på tidspunktet.

Et krav som Chelsea etter all sannsynlighet vil bestride sterkt ettersom spilleren deres var på landslagsoppdrag da det skjedde.

Samtidig planlegger West Ham å kreve kompensasjon fra det engelske fotballforbundet (FA) på 70 millioner kroner.

Daily Telegraph skriver at søksmål fra en spiller mot en annen spiller er vanskelige saker. Dessuten har alle tidligere slike saker stått mellom spillere fra hver sin klubb som har møttes i kamp.

Lederen av den britiske spillerforeningen (PFA), Gordon Taylor, sier til Daily Telegraph at han håper Ashton ikke går til sak mot Wright-Phillips, som nå spiller i Manchester City.

- Jeg håper det ikke går så langt, fordi ingen vil oppfatte Shaun Wright-Phillips som en stygg spiller i det hele tatt, sier Taylor.

Tilbyr kursingHan bekrefter at PFA jobber med å hjelpe Ashton.

- I øyeblikket snakker vi med representantene hans, og det handler om å få skikkelig kompensasjon uten å diskutere et søksmål spiller mot spiller.

PFA vil også legge til rette for at Ashton kan fortsette å jobbe innen fotballen om han ønsker det.

- Vi vil ta en prat med ham om framtida, for å se om han ønsker å fortsette innen fotballen. Vi vil tilby ham forskjellige kurs - trenerkurs, media - det er mange muligheter om han ønsker å ha en videre tilknytning til idretten, sier Taylor.

SAKSØKES: Den engelske spillerforeningen forsøker å hindre at Ashton går til søksmål mot Manchester City-spiller Wright-Phillips. Foto: Jon Super, AP/Scanpix
SAKSØKES: Den engelske spillerforeningen forsøker å hindre at Ashton går til søksmål mot Manchester City-spiller Wright-Phillips. Foto: Jon Super, AP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media