Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Asias fotballpresident vil melde seg som kandidat til å bli FIFA-president

Vil melde seg i løpet av kort tid.

VIL BLI FIFA-PRESIDENT: Presidenten i Det asiatiske fotballforbundet, Shaikh Salman bin Ebrahim al Khalifa, har planer om å melde seg som kandidat til å bli ny FIFA-president. Foto: Patrick B. Kraemer/Keystone/AP
VIL BLI FIFA-PRESIDENT: Presidenten i Det asiatiske fotballforbundet, Shaikh Salman bin Ebrahim al Khalifa, har planer om å melde seg som kandidat til å bli ny FIFA-president. Foto: Patrick B. Kraemer/Keystone/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Presidenten i Det asiatiske fotballforbundet, Shaikh Salman bin Ebrahim al Khalifa, har planer om å melde seg som kandidat til å bli ny FIFA-president.

Nyhetsbyrået AFP henviser til en kilde som forteller at sjeiken fra Bahrain kommer til å melde seg i løpet av kort tid. Han vil komme inn som en frisk vind i kampen om å overta for Sepp Blatter.

Valget finner, etter all sannsynlighet, sted 26. februar på en ekstraordinær kongress i Det internasjonale fotballforbundet, og dersom Khalifa virkelig stiller, kommer han til å stille Michel Platini litt i skyggen. Det blir en ny nedtur for franskmannen, som allerede er suspendert i 90 dager fra all fotball.

Sjeiken fra Bahrain kommer fra det nest største av de kontinentale områdene innen FIFA, og som kandidat vil han stille sterkt.

Ekspertene mener fortsatt at Platini og prins Ali bin al-Hussein fra Jordan sitter i førersetet i kampen om å etterfølge Blatter, men dette kan raskt bli endret dersom kongeligheten fra Bahrain melder seg til tjeneste.

Han ble valgt som president i det asiatiske forbundet i 2013. Da overtok han etter den skandaliserte lederen Mohamed Bin Hammam. I april styrket han posisjonen sin ytterligere ved å bli valgt for de kommende fire årene, og da rykket han også inn som visepresident i FIFA. Han overtok plassen til al-Hussein. Det kan være en stor fordel, dersom han virkelig kommer til å kaste seg inn i presidentkampen med liv og sjel.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!