Ask tok på seg skylda

For at det ikke ble poeng mot USA.

Veteranen Morten Ask (34) sto med rak rygg og tok på seg skylda for at det ikke ble poeng mot USA i ishockey-VM lørdag kveld.

Norge tapte 1-2, og samtaleemnet etterpå var ikke bare den sterke norske laginnsatsen og krigerviljen, men også det som skjedde da USA utlignet til 1-1.

Ask fikk aldri klarert bort pucken, og USAs Trevor Lewis dukket opp og scoret omtrent ut av intet.

Keeper Lars Haugen mente at i 99 av 100 tilfeller blir den situasjonen ryddet opp i.

Men ikke lørdag kveld. Da ble det misforståelser.

- Jeg tenkte at jeg hadde litt tid og at Lars skulle blokkere, men han tenkte ikke på det. Det er bare min feil. Jeg skal bare feie den pucken. Det er fryktelig dårlig av meg, sa Ask.

TOK SKYLDA: Morten Ask tar på seg skylda for at Norge ikke tok poeng mot USA. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TOK SKYLDA: Morten Ask tar på seg skylda for at Norge ikke tok poeng mot USA. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Surt?

- Surt, men samtidig er det ikke mye jeg får gjort med det. Det er ikke slik at jeg pleier å gjøre slike feil. Jeg får bare ta på meg at vi taper i dag. Jeg kan ikke si så mye annet.

Vålerenga-spilleren hevet seg uansett kraftig fra Russland-kampen, og 34-åringen var også den som scoret Norges mål 6.39 minutter ut i 1. periode.

- Du har en tendens til å heve deg i mesterskap?

- Det er kanskje rutinen. Fredag var vi langt nede, da fikk vi en leksjon. I dag klarte vi å komme ut mye bedre og ta initiativet og flytte spille opp i banen. En god følelse sånn sett. Men resultatmessig betyr dette ingenting. Det er surt å legge ned en slik innsats uten at det gir uttelling, sa Ask.

(NTB)