Askar om Mjøndalens stil: - Det var vel fotball versus rugby

Zajic reddet 1-1.

Mjøndalen holdt tett i 87 minutter, men et sent mål fra Sarpsborgs Bojan Zajic sørget for 1-1 søndag.

Vegard Hansens MIF har vært elendige bakover den siste tiden. Etter 3-2-seieren mot Rosenborg har målene rent inn for buskerudlaget. Tolv baklengsmål var fasit tre siste seriekamper før søndagens uavgjort mot S08.

Vålerenga (4-2), Molde (3-0) og Bodø/Glimt (5-1) har lekt med det porøse opprykkslaget fra Nedre Eiker. Mot Sarpsborg var det et langt mer kompakt Mjøndalen-lag på banen.

Tabbefri Horn Tabbekeeper Ivar Andreas Forn var tilbake i mål etter at han ikke sto mot Notodden i cupen i midtuken. Han gjorde ingen kostbare feil denne gangen og var sjanseløs da Zajic, for øvrig hans andre seriemål i år, utlignet etter to skuddfinter i sluttminuttene.

Verre var det med Sarpsborg-keeper Duwayne Kerr. Han gjorde et par rare ting, blant annet da han felte Mads Hansen midtveis i første omgang. Kerr pådro seg både gult kort og straffespark, som Christian Gauseth satte enkelt i mål. Scoringen var Gauseths tredje i årets eliteserie.

MIF hadde et spillemessig overtak før pause, men kom til få sjanser. Lenge så det ut til å bli tre hjemmepoeng, men Zajic ville det annerledes.

- Vi ble spist rå i første omgang, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke til CMore i pausen.

Stoppet blødningen MIF-profilen Christian Gauseth var glad Mjøndalen reiste seg etter tre strake tap.

- Tøff og jevn kamp. Jeg syntes vi hadde bra kontroll lenge. Vi viste en helt annen innstilling, og da er det lettere å akseptere at det ikke gikk helt vår vei resultatmessig. Vi fikk stoppet blødningen, sa Gauseth.

- Dette var en opptur for oss. Vi spilte en god match, det har vi ikke gjort på en stund, sa Gauseth til CMore.

Sarpsborgs Amin Askar var opptatt av Mjøndalens fysiske spillestil og oppsummerte forskjellen på lagene slik:

- Det var vel fotball versus rugby.

(NTB)

 STRAFFEMÅL:  Christian Gauseth var sikker fra krittmerket.  Foto: NTB Scanpix
STRAFFEMÅL: Christian Gauseth var sikker fra krittmerket. Foto: NTB Scanpix Vis mer