Askeladd føler seg snytt for cupbombe

Hadde Strømsgodset i kne.

(Dagbladet.no): Det er lenge siden et tippeligalag ble slått av cupen av et 3. divisjonslag. Men cupbomben var fryktelig nær å smelle i går kveld.

Øvrevoll/Hosle ledet 2-1 mot Strømsgodset da klokka bikket 90 minutter. 3. divisjonslaget hevder dommeren la til hele åtte minutter - og at Glenn Andersen utliknet etter fire av dem. De reagerer også på at dommeren ikke ville fortelle dem hvor mye tilleggstid det ville bli, og på innkastet som la grunnlaget for den sene utlikningen.

Dommer Kristian Randen sier at han ikke la til mer fire minutter, og at 2-2-scoringen kom to og et halvt minutt på overtid.

Strømsgodset skjerpet seg i ekstraomgangene og vant til slutt kampen 7-2. Etterpå orket ikke Øvrevoll/Hosle-trener Sverre Nordby å prate med dommeren.

- Jeg veit ikke hva jeg skal si. Jeg synes han la til mye mer enn han skulle, jeg skjønner ikke hvorfor det ble så mye. Du får ta med ham hvorfor han gjorde det. Jeg har ikke pratet med ham etter kampen, jeg orket ikke, sier han til Dagbladet.no.

- Hvor mye mener du burde vært lagt til?

- Det var ikke mange bytter. Vi hadde ett bytte i 2. omgang, de hadde vel to. Skader var det heller ikke mye av, og utvisningssituasjonen i forkant av utlikningen tok heller ikke lang tid, vår spiller gikk rett av banen. Det var rett og slett ikke mye å legge til for. Det er farlig å skylde på det, men dette var faktisk med på å avgjøre kampen, mener han.

- Spurte dere om hvor mye tid som var igjen?

NÆR SENSASJON: 3. divisjonslaget Øvrevoll/Hosle hadde Strømsgodset på gaffelen etter 90 minutter, men på overtid fikk tippeligalaget utlikningen som ga dem ekstraomganger. Der var det klasseforskjell, og Godset tok seg videre med 7-2. Foto: Gisle Olstad ØHIL
NÆR SENSASJON: 3. divisjonslaget Øvrevoll/Hosle hadde Strømsgodset på gaffelen etter 90 minutter, men på overtid fikk tippeligalaget utlikningen som ga dem ekstraomganger. Der var det klasseforskjell, og Godset tok seg videre med 7-2. Foto: Gisle Olstad ØHIL Vis mer

- Vi prøvde å finne det ut, men dommeren hadde ikke gitt beskjed til linjedommeren, og ville ikke gi beskjed til oss, sier han.

Innkast førte til utlikning

Nordby mener også det var en tabbe av assistentdommeren som ga Strømsgodset muligheten til å utlikne.

- I den avgjørende situajonen ga han innkastet feil vei, det var et soleklart innkast til oss. Da kunne vi roet ned, men de fikk det, satte raskt i gang og scoret. Ronny Deila (Godset-trener) sa det til TV 2 etterpå også, at de vant på en feilaktig dommeravgjørelse. Jeg synes det var mange små enkelttilfeller som viste at dommeren favoriserte tippeligalaget litt.

- Men dere fikk tross alt et straffespark etter en time?

- Ja, det var nok ikke helt bra, han prøvde å kompensere for det resten av kampen. Noen mente det så litt billig ut, sier Nordby.

3. divisjonstreneren sier spillerne hans umiddelbart var fryktelig skuffet over at cupsensasjonen glapp, men at den vonde følelsen raskt ble erstattet av stolthet.

Både hjelpetrener Gisle Olstad og oppmann Gunnar Eriksen satte i gang klokkene sine da 2. omgang startet. Olstad sier til Dagbladet.no at nærmere åtte minutter ble lagt til, og at utlikningen kom halvveis inn i overtiden.

Askeladd føler seg snytt for cupbombe

Dommeren med annen versjon

Dommer Kristian Randen er av en annen oppfatning.

- At de sier det har en naturlig forklaring. 2. omgangen startet fire minutter over tiden, så derfor trodde nok folk jeg hadde lagt til mye mer.

- Men de kan vel ha brukt stoppeklokke?

- Mange sto nok og så på en vanlig klokke, og trodde kampen hadde vart mye lenger enn det som var tilfelle. Målet kom to og et halvt minutt på overtid, i kamprapporten står det vel tre minutter, for vi runder av til nærmeste. Og jeg la til fire minutter, ikke åtte.

- Hva var det du la til for?

- Jeg til for en skade, noen bytter pluss uthaling av tid. Jeg ga blant annet keeperen gult kort for det.

- Er det riktig at du ikke ville fortelle Øvrevoll/Hosle-benken hvor mye du hadde lagt til?

- Jeg oppfattet nok ikke at de spurte om det, det er bare å beklage. Det var mye leven på slutten, jeg hørte det ikke.

- Linjemannen fikk heller ikke beskjed?

- Det er vanlig at linjemannen får beskjed, men det er mulig at han ikke fikk det. Jeg husker ikke helt i kampens hete, sier han.

Hjelpetrener Gisle Olstad opplyser at både han og oppmannen brukte stoppeklokka da dommeren satte i gang 2. omgang.

Og avviser dommeren forklaring om at scoringen kom to og et halvt minutt inn i overtiden.

- Det må han gjerne si, men det er faktisk ikke riktig. Jeg synes forklaringen til dommeren er overraskende, men greit nok. Han har sikkert sin klokke å gå etter. Jeg har vært innom sidene til Godsetunionen, og de aller fleste er enig med oss i at det ikke var så mye å legge til for. Men det er han jo i sin fulle rett til å gjøre, sier Olstad.

SATTE INN 2-1 PÅ STRAFFE:</B> Øvrevoll/Hosle tok ledelsen etter en time, etter et straffespark enkelte mente var av det billige slaget. - Det var nok ikke helt bra, dommeren prøvde å kompensere for det resten av kampen, mener trener Sverre Nordby.
<B>DOMMEREN BESTRIDER ØVREVOLL/HASLES VERSJON:</B> - 2. omgangen startet fire minutter over tiden, så derfor trodde nok folk jeg hadde lagt til mye mer, sier Kristian Randen.