Asker-gutt er blitt bestevenn med Carlos Tévez i Juventus

I fjor spilte Vajebah Sakor (17) for Asker i 2. divisjon.

 NÆRT FORHOLD:   Vajebah Sakor og Carlos Tevez har fått en god tone i Juventus.  Foto Daniele Badolato / NTB scanpix
NÆRT FORHOLD: Vajebah Sakor og Carlos Tevez har fått en god tone i Juventus. Foto Daniele Badolato / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet):  Nå deler han garderobe med superstjerna Carlos Tévez (29) i Juventus. Og på kort tid har de to rukket å få et nært vennskap.

-  Veldig hyggelig kar. Det er han jeg snakker mest, sier Sakor til Dagbladet. Unggutten har 21 kamper for Norge på aldersbestemte lag.

Tok steget I ei tid da storklubber ute i Europa ikke akkurat ligger langflate etter norske spillere, skjer det noe spennende i Juventus. Det er klubben med kallenavnet «Den gamle dame». Fra Torino i Italia. Nesten alle fotballspillere ville gispet etter luft hvis de fikk en stemme fra denne storheten på tråden.

I desember tikket det inn en mail på klubbkontoret til 2. divisjonslaget Asker utenfor Oslo. Avsenderen var en agent som utga seg for å representere Juventus. Beskjeden var klar:

Den italienske giganten ønsket midtbanetalentet Vajebah Sakor.

Debut Først og fremst handler det om å spille for primaveralaget til Juventus. Eller på norsk: Rekruttlaget for spillere mellom 15 og 20 år.
Men under den pågående treningsleiren i Chatillon i Nord-Italia har unggutten debutert for A-laget. Det skjedde onsdag da Aygreville ble slått 7—0. Sakor kom innpå i 2. omgang, i det som også var den første Juventus-kampen til Carlos Tévez. Argentineren kom fra Manchester City 26. juni.

-Jeg føler at jeg har fått vist meg fram. Og det var morsomt å spille, forteller Sakor.

Han er vennligheten selv. Ingen gutt av de store ord, men fast bestemt på at nå er det knallhardt arbeid som gjelder. Kontrakten med Juventus varer i tre år, opplyser agent Mike Kjølø.

Sakor spiller på sentral midtbane. Der har Juventus Andrea Pirlo fra før, 34-åringen som herjet for Italia under fotball-EM i fjor sommer.

- Hyggelig type. Men han sier ikke så mye, forteller Sakor. Andre stjerner på laget er keeper Gianluigi Buffon (35) og spissen Fernando Llorente (28).

- Utrolig tøft Juventus er regjerende mester i Italia. Lages trenes av Antonio Conte (43). Sakor røper at han har tatt store  taktiske steg i sin korte tid i Italia.

- Hvordan ser en treningsdag ut i Chatillon?

- Det er utrolig tøft. Vi har to treninger hver dag, og begge er på cirka 2,5 timer. Det er mye løping og lite sosialt. Nordmannen forteller at 2000—3000 tilskuere følger treningene.

-Det er helt nytt for meg, påpeker Sakor.

 STORE STEG:   Her spiller Vajebah Sakor på Norway Cup i Asker-trøya. Asker gutter 14 tapte finalen  1-2 mot Chiva Guadalajara.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
STORE STEG: Her spiller Vajebah Sakor på Norway Cup i Asker-trøya. Asker gutter 14 tapte finalen 1-2 mot Chiva Guadalajara. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

På hans tidligere hjemmebane, Føyka stadion i Asker, er publikumsrekorden 2356. For Asker er Sakors spill for Juventus en fjær i hatten.

-  Han kom som foreldreløs flyktning til Norge. Han har vært et talent utenom det vanlige, og hele tida blitt prioritert i våre systemer, sier daglig leder Arne Knoph.

- Han ble flyttet opp i A-stallen som 14-åring, og debuterte i 2011.

Fullfører studier Asker har fått henvendelser fra et tosifret antall klubber i Europa. Sakor er blitt lagt merke til via aldersbestemte landslag. Han har blant annet trent med AC Milan, men til slutt falt valget på Juventus.

- Klubben driver på en måte som setter ham i fokus. Han føler seg virkelig som en case, sier agent Mike Kjølø.

Forholdene er også lagt til rette, slik at han kan fullføre studiene ved Norges Toppidrettsgymnas. Fosterpappa Aksel Svensson er med. Denne uka fikk han knipset et bilde av Carlos Tévez sammen med sønnene Vajebah og Petter.

- Fotballbladet Josimar kåret Vajebah Sakor som det fjerde største talentet i norsk fotball. De overdrev ikke, for å si det sånn.  Han er ekstremt god til å ta nye nivåer, påpeker Asker-leder Arne Knoph.
 
Nettopp derfor får unggutten trene med A-laget til Juventus. I lokalavisa Tuttosport spares det heller ikke på kruttet i en overskrift denne uka:

— Er Sakor den nye Edgar Davids?