Asker slo uheldige Bjørnar

Asker tok sin fjerde NM-tittel med 4-1-seier i finalen mot et uheldig Bjørnar-lag.

Da Asker scoret sitt første mål mot slutten av en jevn og god førsteomgang, hadde Bjørnar hatt to skudd i målstolpene. Lagene hadde like mange sjanser i den første halvdelen, men bergenslaget sto for de klart største.

En svært tvilsomt straffespark i begynnelsen av 2. omgang doblet Asker-ledelsen, og laget doblet ledelsen igjen til 4-0 før bergenslagets spillere kom seg av sjokket. Bjørnar ble selv snytt for en straffe før OL-helten Margunn Haugenes scoret et fortjent trøstemål.

I en finale hvor det var flere olympiske og verdensmestere enn norgesmestere på banen, vant laget med flest klassespillere.

Kjersti Thun nikket inn Askers ledermål, Hege Gunnerød økte på straffe etter at Hege Riise gikk overende i en duell. Stortalentet Leni Larsen Kaurin, som la opp til det første målet, scoret det tredje på presis pasning fra Linda Medalen, før Riise sendte et frispark rett i mål nesten fra sidelinja.

Medalen og Gunnerød var med på Askers forrige NM-vinnerlag i 1990 og 1991. Forrige gang ble også lagets trener Eli Landsem norgesmester.

(NTB)

Kampfakta NM-finalen
Kampfakta NM-finalen Vis mer