Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Asker-treneren truet jentene til cupfinalen

- De som ikke vil vinne kan bli igjen i garderoben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha blitt overkjørt av Fløya i første omgang, ga Asker-trener Eli Landsem beskjed om at de som ikke ville til cupfinalen kunne sitte igjen i garderoben etter pausen.

1. divisjonslaget spilte seg inn i kampen, utlignet hjemmelagets tomålsledelse og sikret Bislett-billett med 4-2 i straffesparkkonkurranse. I november får Asker sjansen til å revansjere finaletapet mot Røa for to år siden.

Fløya åpnet best og kjørte over gjestene. Etter blant annet en heading i tverrligger ordnet Ann Helen Brekke en fortjent ledelse til Tromsø-laget etter sju minutter. Et kvarter senere var det duket for 2-0. Kontringen ble avsluttet av Tone Løkås.

Tordnet

Asker-trener Eli Landsem trodde ikke sine egne øyne og tordnet i pausen.

- Jeg ga jentene beskjed om at de som ikke ville til cupfinalen ikke trengte å bli med ut på banen igjen. Heldigvis kom alle ut etter pausen, sier Landsem til NTB.

Hun mener Asker vant fortjent.

- Vi kjørte annen omgang og skapte mange sjanser, sa Landsem som måtte vente til det 79. minutt før Asker fikk hull på byllen. Først kjempet Ragnhild Gulbrandsen til seg ballen og serverte innbytter Bettina Jevne som kunne spasere ballen i mål.

STRAFFESEIER: Asker slo Fløya på straffer i dagens semifinale. Foto: Scanpix
STRAFFESEIER: Asker slo Fløya på straffer i dagens semifinale. Foto: Scanpix Vis mer

To minutter etter kom utligningen. Reidun Nilsen tok for seg etter slurvete forsvarsspill fra Fløya og banket inn 2-2. Asker hadde flere fete sjanser i ekstraomgangene, men lyktes ikke.

Avgjorde

Dermed ble det hele avgjort fra krittmerket. Askers Lindy Melissa Wiik hadde mange muligheter til å score i selve kampen, men ventet til straffesparkkonkurransen med å bli helt.

Hun taklet presset og satte inn det avgjørende 4-2-målet som gir Asker muligheten til å forsvare NM-gullet fra i fjor. Røa er motstander 11. november etter gårsdagens seier mot Trondheims-Ørn.

- Røa er stor favoritt, men cupfinale er cupfinale, sier en lettet Landsem.

(NTB)