Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Asper klar for Viking

Malmö-keeperen gjenforenes med trener Tom Prahl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter lengre tids spekulasjoner, offentliggjorde Viking nå nettopp at klubben har kjøpt Malmö FFs keeper Mattias Asper (32) fra Allsvenskan.

Målvakta gjenforenes dermed med gamletrener Tom Prahl, som sjøl gikk fra nettopp Malmö til Viking, og han har fra før hentet sine tidligere elever Peter Ijeh og Peter Abelsson.

- Asper er en skandinavisk toppmålvakt. Foruten de siste kampene har han spilt samtlige av Malmös seriekamper siden 2003, sier treneren til Vikings hjemmesider.

Kontrakt ut 2008

Sjøl ser keeperen fram til å ta fatt på oppgavene i sin nye og kriserammede klubb.

- Jeg har hørt mye bra om Stavanger og Viking fra norske kompiser og andre. Det skal bli en glede å spille her, sier keeperen.

Den 198 centimeter høye sisteskansen har signert en kontrakt med varighet ut 2008-sesongen.

Unggutter forlenget

KLAR FOR VIKING: Mattias Asper, her i aksjon for Malmö mot Rosenborg, har signert for Viking. Foto: STIG-ÅKE JÔNSSON/SCANPIX
KLAR FOR VIKING: Mattias Asper, her i aksjon for Malmö mot Rosenborg, har signert for Viking. Foto: STIG-ÅKE JÔNSSON/SCANPIX Vis mer

Dermed har det dukket opp nok en utenlandsk ufordring for de unge keepertalentene i Stavanger-klubben.

Så blir det spennende å se om sportsdirektør Egil Østenstads holder løftet om at Iven Austbø i utgangspunktet er klubbens førstekeeper.

PS: På Vikings pressekonferanse i dag ble det for øvrig klart at unggutta Jone Samuelsen, Torger Motland og André Danielsen alle har signert nye kontrakter med varighet ut år 2010.

image: Asper klar for Viking
image: Asper klar for Viking