Assist og seier for Shampo

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Pittsburgh-Columbus 2-4. Espen Knutsen spilte fram til Columbus' andre mål da Pittsburgh ble slått i natt.

Shampos målgivende kom på 2-0-scoringa to minutter ut i midtperioden. Espen kom i fart på venstrevingen og spilte på tvers over til Ray Whitney på motsatt ving. Whitneys første skudd ble reddet, men han satte returen sikkert i nettaket.

Espen var to centimeter fra å pirke inn pucken ved 3-1-scoringa midtveis i perioden.

I overtall fyrte Deron Quint av fra blålinja. Penguins-keeper Johan Hedberg reddet i første omgang, men mistet så pucken som rullet mot målstreken. Geoff Sanderson, Mike Sillinger og Shampo kastet seg mot pucken som sultne ulver. Men det var Sillinger som var raskest og ble kreditert scoringa. Alle tre spillerne fulgte med inn i målet.

God keeper

Alexei Kovalev reduserte noen minutter seinere. Og sjøl om Pittsburgh presset i sluttperioden skapte de ikke mange sjanser. Columbus' farmer-keeper J.F. Labbe måtte likevel hente fram en klasseredning da Jan Hrdina kom alene et drøyt minutt før slutt.

Mike Sillinger fastsatte sluttresultatet til 4-2 etter fint forarbeid av Ray whitney.

Det var også Ray Whitney som scoret Columbus' første mål.

Tapet gjør at Pittsburgh ligger seks poeng under sluttspillstreken i Eastern Conference.

Smerter

Shampo spilte en god kamp i rekke med Sillinger og Whitney, og spilte mesteparten av kampen på vingen. Nordmannen hadde Columbus' første store sjanse da han dro bort en forsvarer og fyrte av etter sju minutters spill. Men Hedberg reddet.

Espen fikk også en trøkk da han fikk et skudd i brystkassa i sluttperioden. Han skøytet til benken med tydelige smerter, men var tilbake på isen to minutter seinere.

Som vanlig ble det mye istid på Shampo, tilsammen 23,39 minutter.

Columbus møter Vancouver på torsdag.

  • Nattas Shampo-tall: 1 assist, 23,39 minutter spilletid, +2 i +/-.