Assistenten fant Maria (33) død

Skulle gi ut selvbiografi på mandag.

SKULLE GI UT BOK: Maria de Villota skulle gi ut en selvbiografi etter ulykken som nesten kostet henne livet sommeren 2012. Foto: AP Photo/NTB Scanpix
SKULLE GI UT BOK: Maria de Villota skulle gi ut en selvbiografi etter ulykken som nesten kostet henne livet sommeren 2012. Foto: AP Photo/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I dag kom den tragiske beskjeden om at den tidligere Formel 1-testkjøreren Maria de Villota (33) ble funnet død på et hotell i Sevilla. 

- Vi antar at det er et naturlig dødsfall, men vi kan ikke bekrefte noe, sier en talskvinne for det lokale politiet til BBC.

Presidenten i det spanske motorforbundet, Carlos Gracia, sier at det var assistenten som fant 33-åringen livløs på hotellrommet.

- Alt jeg vet er at hennes personlige assistent kom inn i rommet og forsøkte å vekke henne, men hun rørte seg ikke. Hun var allerede død, sier Carlos Garcia til Marca.

Villota skulle gi ut selvbiografien «Life is a Gift» førstkommende mandag, og var i Sevilla for å markedsføre og holde foredrag om innholdet boka. Den handler om hvordan hun overlevde en brutal bilulykke sommeren 2012, og hvordan hun kjempet seg tilbake.

Kollisjon Det var da hun kjørte et testløp for sin Formel 1-stall Marussia ay hun krasjet med en stillestående lastebil. Hun pådro seg alvorlige hodeskader, og mistet blant annet det høyre øyet. En av ettervirkningene var migrene.

- Jeg føler meg bedre på morgenen enn på kvelden. Jeg har mistet følelsen på høyre side av hodet. Jeg har hodepiner, og det verste er at jeg har mistet luktesansen, sa Villota.

33-åringen ble først svært lei seg for at hun mistet det ene øyet, og muligheten til å testkjøre Formel 1, men etterhvert satt hun pris på at hun hadde fått beholde livet etter ulykken.

Sorg Motorsport-miljøet mottok i dag den tunge beskjeden med sorg.

- Det er forferdelige nyheter. Det er veldig tragisk alt hun har vært gjennom, så mye mer enn hva de fleste går gjennom. Hun har hatt det tøft, og dette er et virkelig sjokk for hele motorsporten, sier Formel 1-fører Jenson Button til BBC.

Monisha Kaltenborn jobbet sammen med de Villota. Hun kaller nyheten for «Et sjokk».

Tvitret like før Maria de Villota la i går ut et bilde på Twitter av seg selv og en god venn med teksten:

«Med min venn Manuel. Det er en nytelse å se deg igjen og prate med deg».