Astana beholder lisensen til tross for massive dopingmistanker

Fem ryttere har blitt tatt for doping, 17 mistenkt. Får likevel fornyet lisens.

ASTANA: Og Vincenzo Nibali får fortsatt lov til å kjøre Tour de France og andre toppløp neste år med ny lisens for 2015. (FOTO:REUTERS/Jacky Naegelen)
ASTANA: Og Vincenzo Nibali får fortsatt lov til å kjøre Tour de France og andre toppløp neste år med ny lisens for 2015. (FOTO:REUTERS/Jacky Naegelen) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

UCI har gitt Astana fortsatt lisens på øverste nivå. Det melder cyclingnews.com onsdag kveld.Til tross for fem dopingsaker siste året, 17 ryttere nevnt i forbindelse med ny dopingetterforskning og bilder av dopinglegen til Lance Armstrong, Michele Ferrari, på treningsleiren, så får Astana lisens på toppnivå også i 2015.Les mer: 17 Astana-ryttere kobles til Padova-etterforskningenI utgangspunktet drøyde saken etter fem positive dopingprøver i Astana-systemet siste halvår. Den siste uken har det dog stadig kommet nye opplysninger i kjølevannet av at den italienske olympiske komité fikk overbrakt Padova-etterforskningen.

Ifølge italienske Gazzetta dello sport har altså dopinglegen Michele Ferrari blitt avbildet på en treningsleir med Astana tilbake i 2013. Onsdag kom det også frem av 17 Astana-ryttere blir navngitt i Padova-rapporten, som er den «største og mest omfattende» etterforskningen av doping i Italia noen gang.Les mer: Dopinglege avbildet på Astanas treningsfeltAstana melder på sine nettsider at de er fornøyd med avgjørelsen.

- Vi er glad for å annonsere at vi har fått en World Tour-lisens for 2015 og vil konkurrere på høyeste nivå neste sesong. Takk til rytterne, støtteapparatet, familiene, sponsorene, venner og fans, skriver Astana i pressemeldingen.Den norske sykkelpresidenten uttalte mandag til procycling.no at han ikke ønsket Astana med videre i World Tour-sirkuset.Les mer: Tiedemann Hansen med klar beskjed om Astana-laget- Jeg ville ikke gitt Astana lisens hvis jeg var Cookson, og det sa jeg til ham da vi møttes i Moskva. Det er opp til lisenskomiteen til UCI å avgjøre, men Cookson ga utrykk for at de liker situasjonen svært dårlig. Det er det ingen tvil om. Personlig syns jeg det ville vært trasig hvis UCI ga Astana lisens videre, sier Tiedemann Hansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer