- Astana får ikke lisens

UCI vil granske Vinokourov ytterligere.

UNDER LUPEN: Det internasjonale sykkelforbundet har foreløpig ikke slått seg til ro med Alexandre Vinokourovs forklaringer i totalt fem dopingtilfeller rundt lagets hans, og Astanas kontinentallag. Derfor holder det tilbake lagets lisens. (AP Photo/Sergey Ponomarev, File)
UNDER LUPEN: Det internasjonale sykkelforbundet har foreløpig ikke slått seg til ro med Alexandre Vinokourovs forklaringer i totalt fem dopingtilfeller rundt lagets hans, og Astanas kontinentallag. Derfor holder det tilbake lagets lisens. (AP Photo/Sergey Ponomarev, File) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(procycling.no): Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har uttalt at de vil offentliggjøre lagene som får WorldTour-lisens neste år i løpet av torsdag.

Den nederlandske TV-kanalen NOS erfarer at Astana ikke vil være på den listen.

Foreløpig er det ikke avgjort at kasakhstanerne ikke får ny lisens, men den skal «midlertidig tilbakeholdes» av lisensnemnda i UCI.

En rekke dopingtilfeller Bakgrunnen er totalt fem dopingprøver i WorldTour- og rekrutteringslaget.

Nemnda søker å finne ut hvor involvert generalmanager Alexandre Vinokourov har vært i de mange dopingtilfellene.

Hvis det foreligger mistanke om noen form for organisert doping, vil ryttere som Vincenzo Nibali, Jacob Fuglsang nyankomne Lars Boom og Lleuwe Westra ut på jobbjakt.

- Jeg lar meg ikke uroe av det foreløpig, og stoler på at vi kommer til å få ny lisens. Jeg har ingen intesjoner om å se meg om etter ny arbeidsgiver foreløpig, og holder fokus på å gjøre det så bra som mulig under neste års Paris-Nice, sier Westra til NOS.

Italiensk lag ekskludert fra MPCC Onsdag ble det klart at MPPC (Bevegelsen for en mer troverdig sykkelsport) har besluttet å sparke ut Neri Sottoli fra sin medlemsorganisasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer