Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Astana får ikke lisens

UCI vil granske Vinokourov ytterligere.

UNDER LUPEN: Det internasjonale sykkelforbundet har foreløpig ikke slått seg til ro med Alexandre Vinokourovs forklaringer i totalt fem dopingtilfeller rundt lagets hans, og Astanas kontinentallag. Derfor holder det tilbake lagets lisens. (AP Photo/Sergey Ponomarev, File)
UNDER LUPEN: Det internasjonale sykkelforbundet har foreløpig ikke slått seg til ro med Alexandre Vinokourovs forklaringer i totalt fem dopingtilfeller rundt lagets hans, og Astanas kontinentallag. Derfor holder det tilbake lagets lisens. (AP Photo/Sergey Ponomarev, File) Vis mer

(procycling.no): Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har uttalt at de vil offentliggjøre lagene som får WorldTour-lisens neste år i løpet av torsdag.

Den nederlandske TV-kanalen NOS erfarer at Astana ikke vil være på den listen.

Foreløpig er det ikke avgjort at kasakhstanerne ikke får ny lisens, men den skal «midlertidig tilbakeholdes» av lisensnemnda i UCI.

En rekke dopingtilfeller Bakgrunnen er totalt fem dopingprøver i WorldTour- og rekrutteringslaget.

Nemnda søker å finne ut hvor involvert generalmanager Alexandre Vinokourov har vært i de mange dopingtilfellene.

Hvis det foreligger mistanke om noen form for organisert doping, vil ryttere som Vincenzo Nibali, Jacob Fuglsang nyankomne Lars Boom og Lleuwe Westra ut på jobbjakt.

- Jeg lar meg ikke uroe av det foreløpig, og stoler på at vi kommer til å få ny lisens. Jeg har ingen intesjoner om å se meg om etter ny arbeidsgiver foreløpig, og holder fokus på å gjøre det så bra som mulig under neste års Paris-Nice, sier Westra til NOS.

Italiensk lag ekskludert fra MPCC Onsdag ble det klart at MPPC (Bevegelsen for en mer troverdig sykkelsport) har besluttet å sparke ut Neri Sottoli fra sin medlemsorganisasjon.

De har også gitt en advarsel til Astanas kontinentallag.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling