Astana fikk dopingjegere på frokostbesøk

- En god ting, sier Armstrong.

MÅTTE I KONTROLL: Både Lance Armstrong (t.h.) og Levi Leipheimer forteller at dopingjegere kom på besøk ved Astanas frokostbord i dag tidlig.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO DAMIEN MEYER
MÅTTE I KONTROLL: Både Lance Armstrong (t.h.) og Levi Leipheimer forteller at dopingjegere kom på besøk ved Astanas frokostbord i dag tidlig.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO DAMIEN MEYERVis mer

Følg dagens Tour-etappe direkte i livestudio fra klokka 11.10.

(Dagbladet.no): Med fire av de fem beste rytterne i sammendraget, er det kanskje ikke så merkelig at dopingjegerne holder et ekstra øye med Astana under årets Tour de France.

- God morgen! Begynte dagen med en blodtest. Vi har fire favoritter til sammenlagtseieren på laget vårt, twitrer Levi Leipheimer.

Det kasakhstanske laget har en forhistorie med dopingbruk, og ble utestengt fra fjorårets Tour etter skandaleåret 2007, da Alexander Vinokourov ble avslørt for bloddoping etter seier på den første tempoetappen.

Samme år ble Matthias Kessler, Eddy Mazzoleni og Andrej Kasjetsjkin alle utestengt for dopingmisbruk.

Positiv Lance
Lance Armstrong er utelukkende glad for tett oppfølging fra antidopingjegerne fra antidopingjegerne i det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

- UCIs antidopingkontrollører kom akkurat inn under frokosten. Blodtesting for både Levi (Leipheimer), Klödi (Andreas Klöden), Alberto (Contador) og meg selv. En god ting, konstaterer Armstrong på sin Twitter-profil i formiddag.

Armstrong måtte leve med konstante mistanker om dopingmisbruk under sin sju år lange regjeringsperiode i Tour de France, avla aldri noen positiv dopingprøve.Som et ledd i comebacket i sykkelsporten har amerikaneren tatt til orde for mer åpenhet gjennom å publisere egne testresultater på internett.