Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Astana ikke invitert til touren

Se hvem som får delta.

Astana, det kasakhstanske sykkellaget som var innblandet i flere dopingskandaler i Tour de France i fjor, ble som ventet ikke invitert til å delta i sommerens Tour.

ASO som arrangerer det franske rittet, offentliggjorde torsdag hvilke 20 lag som får kjøre til sommeren. Astana er ute, mens nederlandske Rabobank som også var innblandet i skandalen med dansken Michael Rasmussen, er inne i varmen.

«Alle lagene som har Protour-lisens er invitert, bortsett fra Astana», skriver ASO i en kommentar til uttaket av lag.

Allerede i februar fortalte ledelsen i ASO at fjorårsvinner Alberto Contador og Astana ikke kom til å få kjøre sommerens Tour de France på grunn av alle dopingskandalene de siste to årene.

Det kom derfor ikke som noen overraskelse på noen at laget virkelig ble holdt utenfor.

Rittet starter i Brest 5. juli med 180 ryttere på startstreken. Det er ni ryttere på hvert av de 20 lagene, og Thor Hushovd kjører som kaptein for franske Crédit Agricole.

(NTB)

SKANDALE: Astanas Alexander Vinokourov måtte reise hjem i skam under fjorårets Tour de France. Foto: JOEL SAGET/AFP/SCANPIX
SKANDALE: Astanas Alexander Vinokourov måtte reise hjem i skam under fjorårets Tour de France. Foto: JOEL SAGET/AFP/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media