Astana-laget setter ut Mazzoleni

Mister Tour de France.

Astana-laget tar ingen sjanser og setter italieneren Eddy Mazzoleni utenfor laget som skal kjøre Tour de France i juli.

Det betyr at stjernene Alexandre Vinokourov og Andreas Klöden som begge er regnet blant favorittene til sammenlagtseieren i årets ritt, kommer til å få kjøre Touren.

Tidligere er det blitt antydet at hele laget til Vinokourov og Klöden kunne bli utestengt på grunn av dopingsaken, blant andre, Mazzoleni var innblandet i.

Astana-ledelsen sier også at rytterne på laget er i ferd med å underskrive den antidopingavtalen Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har anbefalt rytterne å godta. Det betyr at rytterne, blant annet, kan bli spurt om å avgi en DNA-prøve.

Vinokourov var treer sammenlagt i Touren i 2003, mens Klöden sluttet på annenplass bak Lance Armstrong i 2004.

Nå ser det ut som om begge får stille i år, i og med at Mazzoleni som er best i fjellene, ikke kommer til å kjøre på grunn av hans innblanding i dopingsaker tidligere år.

Astana kommer trolig til å stille med dette laget i Tour de France som starter med prolog i London 7. juli:

Antonio Colom (Spania), Maxim Iglinskij (Kasakhstan), Sergej Ivanov (Russland), Andreij Kasjetsjkin (Kasakhstan), Andreas Klöden (Tyskland), Daniel Navarro (Spania), Gregory Rast (Sveits), Paolo Savoldelli (Italia), Alexandre Vinokourov (Kasakhstan).

UTE I KULDEN: Astana-laget tar ingen sjanser og setter italieneren Eddy Mazzoleni utenfor laget som skal kjøre Tour de France i juli. Foto: MAURIZIO BRAMBATTI/EPA/SCANPIX
UTE I KULDEN: Astana-laget tar ingen sjanser og setter italieneren Eddy Mazzoleni utenfor laget som skal kjøre Tour de France i juli. Foto: MAURIZIO BRAMBATTI/EPA/SCANPIX Vis mer

Reserver: Gennadij Mikhailov (Russland), Jose Antonio Redondo (Spania).

(NTB)