Astana-rytter tatt for doping

30-åringen innrømmer dopingbruk.

DOPET: Valentin Iglinskiy er avslørt som juksemaker etter at han testet positivt for EPO under årets Eneco Tour. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
DOPET: Valentin Iglinskiy er avslørt som juksemaker etter at han testet positivt for EPO under årets Eneco Tour. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)Vis mer

(procycling.no): Valentin Iglinskiy testet positivt for EPO under årets Eneco Tour.

Det melder UCI onsdag kveld.

Det internasjonale sykkelforbundet meddeler at Astana-rytteren har rett til å få analysert sin B-prøve, men det kommer ikke til å trengs.

- Valentin har innrømmet bruk av ulovlige stoffer på hans eget initiativ, uten å ha konsultert seg med noen fra Astana Pro Team, skriver laget på sine nettsider.

- I sitt ønske om full åpenhet, har Astana nektet å forsvare en rytter som ikke har respektert reglene og etikken fastsatt i hans kontakt, og som ikke har oppført seg på en måte som er forenlig med andre ryttere i laget og i profesjonell sykling.

Iglinskiy er nå kastet ut av Astana-laget og kan belage seg på en utestengelse fra idretten.

Kasakhstaneren har syklet i Astana siden 2010, med unntak av i fjor, da han syklet for Ag2r.

30-åringen er først og fremst kjent som broren til langt mer merriterte Maxim Iglinskiy, men har også vist seg frem som en habil spurter ved flere anledninger.

Han har blant annet vunnet en etappeseier i Tyrkia rundt og har to sammenlagtseirer i Tour of Hainan.

At han liker høy fart, fikk han også vist i 2011. Da ble det rappotert at han kjørte i 203 kilometer i timen i påvirket tilstand i Frankrike.

I årets sesong har han utelukkende beskjedne resultater.

Denne saken er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.