Astana-sjef: - Vi vurderte å legge ned prosjektet

Var langt nede etter dopingskandaler.

FØR NEDTUREN: Astana oppnådde stor sportslig suksess i fjorårets sesong, som kulminerte med en Tour de France-seier til Vincenzo Nibali. Like etterpå ble laget involvert i flere dopingskandaler. Nibali (avbildet) er ikke involvert i noen av dopingsakene. Foto: REUTERS/Jean-Paul Pelissier.
FØR NEDTUREN: Astana oppnådde stor sportslig suksess i fjorårets sesong, som kulminerte med en Tour de France-seier til Vincenzo Nibali. Like etterpå ble laget involvert i flere dopingskandaler. Nibali (avbildet) er ikke involvert i noen av dopingsakene. Foto: REUTERS/Jean-Paul Pelissier. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Det stormet rundt det kasakhstanske WorldTour-laget Astana på tampen av fjorårets sesong, da laget og deres farmerlag til sammen hadde avlevert fem positive dopingprøver i løpet av kort tid.

I tillegg ble laget, hvor fjorårets Tour de France-vinner Vincenzo Nibali er den største stjernen, involvert i en pågående etterforskning knyttet til dopinglegen Michele Ferrari. 

Nå innrømmer sjefen for det kasakhstanske sykkelforbundet, Darkhan Kaletayev, at de lenge vurderte å kaste inn håndkleet.

- Jeg innrømmer gjerne at vi vurderte å legge ned prosjektet. Vi endte opp med å legge ned kontinentallaget og gjennomgå en grundig undersøkelse av profflaget, sier han til De Telegraaf.

Grunnen til at de slutt valgte å fortsette prosjektet, er at de gjennom analysene sine kom frem til at laget er et veldig suksessfullt prosjekt for Kasakhstan.

Vil forbedre segMange trodde at det skandaleomsuste laget skulle miste WorldTour-lisensen sin etter sesongen, men UCI bestemte seg til slutt for å gi dem en sjanse til.

Laget har nå tatt grep for å kvitte seg med problemene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.