Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Astana-sjef: - Vi vurderte å legge ned prosjektet

Var langt nede etter dopingskandaler.

 FØR NEDTUREN: Astana oppnådde stor sportslig suksess i fjorårets sesong, som kulminerte med en Tour de France-seier til Vincenzo Nibali. Like etterpå ble laget involvert i flere dopingskandaler. Nibali (avbildet) er ikke involvert i noen av dopingsakene. Foto: REUTERS/Jean-Paul Pelissier.
FØR NEDTUREN: Astana oppnådde stor sportslig suksess i fjorårets sesong, som kulminerte med en Tour de France-seier til Vincenzo Nibali. Like etterpå ble laget involvert i flere dopingskandaler. Nibali (avbildet) er ikke involvert i noen av dopingsakene. Foto: REUTERS/Jean-Paul Pelissier. Vis mer

(procycling.no): Det stormet rundt det kasakhstanske WorldTour-laget Astana på tampen av fjorårets sesong, da laget og deres farmerlag til sammen hadde avlevert fem positive dopingprøver i løpet av kort tid.

I tillegg ble laget, hvor fjorårets Tour de France-vinner Vincenzo Nibali er den største stjernen, involvert i en pågående etterforskning knyttet til dopinglegen Michele Ferrari. 

Nå innrømmer sjefen for det kasakhstanske sykkelforbundet, Darkhan Kaletayev, at de lenge vurderte å kaste inn håndkleet.

- Jeg innrømmer gjerne at vi vurderte å legge ned prosjektet. Vi endte opp med å legge ned kontinentallaget og gjennomgå en grundig undersøkelse av profflaget, sier han til De Telegraaf.

Grunnen til at de slutt valgte å fortsette prosjektet, er at de gjennom analysene sine kom frem til at laget er et veldig suksessfullt prosjekt for Kasakhstan.

Vil forbedre seg
Mange trodde at det skandaleomsuste laget skulle miste WorldTour-lisensen sin etter sesongen, men UCI bestemte seg til slutt for å gi dem en sjanse til.

Laget har nå tatt grep for å kvitte seg med problemene.

- Vi har gjennomført forandringer på mange områder. Vi har innført biologiske pass for både junior-og baneryttere i Kasakhstan. Det vil være betydelig flere kontroller i kasakhstanske løp.

- Vi fikk sjekket alle på WorldTour-laget for ikke så lenge siden på universitet i Lausanne. Alle våre regler og prosedyrer har blitt betydelig skjerpet, og vi kommer til å holde mer øye med alle våre ryttere i fremtiden, forklarer han.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.