Astana sparket Dop-Kessler

Også B-prøven var positiv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den tidligere T-Mobile-rytteren Matthias Kessler (28) ble fredag sparket fra Astana etter at også B-prøven viste et for høyt innhold av testosteron.

Tyskeren har vært suspendert fra det kasakhstanske laget siden april. A-prøven, som ble tatt under en uanmeldt dopingkontroll utført av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI), viste spor av testosteron.

Fredag var det ingen tvil etter at også B-prøven var positiv. Astana utestengte Kessler med øyeblikkelig virkning.

- Det andre beviset utestenger ham for godt, lød det i en uttalelse fra laget.

Kessler har tidligere nektet bruk av doping og forklart seg med at han i forbindelse med et sykkelløp spiste fire pakker med et ukjent innhold. Den tyske toppsyklisten har hevdet at han fikk utlevert pakkene, som hadde et kinesisk avtrykk, av sin alternative behandler.

(NTB)

SLUTT PÅ JUBELEN: Matthias Kessler (28) ble fredag sparket fra Astana etter at også B-prøven viste et for høyt innhold av testosteron. Dette bildet er fra fjorårets Tour de France. Foto: CHRISTIAN HARTMANN/AP/SCANPIX
SLUTT PÅ JUBELEN: Matthias Kessler (28) ble fredag sparket fra Astana etter at også B-prøven viste et for høyt innhold av testosteron. Dette bildet er fra fjorårets Tour de France. Foto: CHRISTIAN HARTMANN/AP/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer