NEKTER: Astana nekter for at det allerede har blitt bestemt at de blir fratatt WorldTour-lisensen. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
NEKTER: Astana nekter for at det allerede har blitt bestemt at de blir fratatt WorldTour-lisensen. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)Vis mer

Astana tror de får beholde lisensen

Vil eventuelt anke saken.

(procycling.no): Mandag morgen meldte De Telegraaf at Astana kommer til å bli fratatt sin WorldTour-lisens.

Ifølge den nederlandske avisen ble beslutningen tatt allerede 20. mars, men lisenskommisjonen skulle etter planen ikke møte før 2. april.

Overfor cyclingnews.com sier Astana at de ikke har hørt noe om fratagelse av lisensen ennå.

Laget hevder at 20. mars var deres deadline for å skrive en juridisk respons og levere all dokumentasjon til kommisjonen.

De hevder at deres skjebne fortsatt ikke er bestemt, og at lisenskommisjonen ikke skal møtes før torsdag 2. april.

Laget har selv blitt invitert til å møte de tre dommerne på torsdag for å svare på eventuelle spørsmål.

Dersom avgjørelsen allerede er tatt, har laget bestemt seg for å anke til CAS (idrettens voldgiftsrett) så raskt som mulig.

- Vi har møtt alle forpliktelsene våre. Vi fikk lisensen i desember med betingselen om at vi skulle undergå en revisjon og at vi tjener som et demonstrasjonslag for revisjonen alle lag må gå gjennom før 2017, sier laget.

- Og at vi ville implementere anbefalingene fra revisjonen, for å være en rollemodell for andre lag. Det ble aldri nevnt i forbindelse med utgivelsen av lisensen i desember at revisjonen skulle avgjøre hvorvidt vi fikk beholde lisensen eller ikke.

Ifølge Astana er det heller ikke sikkert at svaret på møtet med lisenskommisjonen kommer på torsdag. Det kan ta opptil ti dager etter møtet før Astanas skjebne er endelig bestemt, mener laget.

Les flere sykkelsaker på www.procycling.no!