Astana utestengt fra Spania rundt

Arrangørene sier stopp.

Det dopingbelastede laget Astana får ikke kjøre storrittet Vuelta à España (Spania rundt) i september. Arrangørene har trukket invitasjonen.

Det er spesielt de to siste dopingsakene, hvor Alexandre Vinokourov og Andrej Kasjetsjkin avla positive dopingprøver under og rett etter Tour de France, som har ført til avgjørelsen.

Selv om de spanske arrangørene i en pressemelding roser Astana-laget for å ha tatt affære og sparket de to syklistene, og selv om laget vil starte sine egne undersøkelser for å komme til bunns i dopingsakene, så har spanierne ikke tålmodighet nok til å vente.

Aleksandre Vinokourov vant Spania rundt i fjor, mens Kasjetsjkin endte på tredjeplass. Det blir ikke invitert noe annet lag som erstatning for Astana.

Spania rundt starter i Vigo 1. september.

(NTB-Ritzau)

UTESTENGT: Astana-rytterne nektes deltakele i Spania Runde, på grunn av dopingskandalene på teamet. Her sykler laget tempo i Volta Catalunya i mai. Foto: Scanpix/Afp
UTESTENGT: Astana-rytterne nektes deltakele i Spania Runde, på grunn av dopingskandalene på teamet. Her sykler laget tempo i Volta Catalunya i mai. Foto: Scanpix/Afp Vis mer