Astana varsler fransk sykkelrevolusjon

Tour-laget tatt ut i dag.

KAPTEINER: Lance Armstrong (t.v.) og ikke minst Alberto Contador skal stå for en fransk revolusjon i årets Tour de France. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ Jaime REINA
KAPTEINER: Lance Armstrong (t.v.) og ikke minst Alberto Contador skal stå for en fransk revolusjon i årets Tour de France. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ Jaime REINAVis mer

|||

Astana-laget kommer til å kjøre med Lance Armstrong og Alberto Contador som kapteiner i sommerens Tour de France som starter 4. juli.

Laget ble torsdag offentliggjort på Astanas hjemmeside, astana-cycklingteam.com, og det var en presentasjon i god Hollywood-stil. Den beskjedne ambisjonen er å skape en ny fransk revolusjon.

Og ingen kan si at Astana ikke stiller et slagkraftig lag. Med Lance Armstrong (sju Tour-triumfer) og Alberto Contador (vant i 2007) i spissen, har laget to sammenlagtfavoritter.

- Etter over tre år utenfor konkurranse, er jeg veldig fornøyd med hvor Armstrong står før Touren. Det er også vanskelig å finne en bedre etapperytter enn Contador, sier lagsjef Johan Bruyneel.

Resten av laget er også sterkt. Andreas Klöden (Tyskland), Levi Leipheimer (USA), Jaroslav Popovytsj (Russland), Haimar Zubeldia (Spania), Dmitrij Muravjev (Kasakhstan), Sergio Paulinho (Portugal) og Gregory Rast (Sveits).

PS! Thor Hushovd har forlenget kontrakten med Cervelo til desember 2010.

— Jeg har en virkelig god følelse for dette laget. Filosofien, moralen og ambisjonen er slik jeg liker, sier Hushovd i en pressemelding.

(NTB)