Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Astana vil sikre seg Kristoff

Vinokourov jakter signaturen til den norske klassikervinneren.

TIL ASTANA?: Rapporter i belgisk presse hevder at Astana jakter signaturen til Alexander Kristoff (arkivfoto) / AFP / Eric Feferberg
TIL ASTANA?: Rapporter i belgisk presse hevder at Astana jakter signaturen til Alexander Kristoff (arkivfoto) / AFP / Eric Feferberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no):

Astana viser interesse for Alexander Kristoff. Ifølge det belgiske nyhetsbyrået Belga ønsker det kasakhstanske WorldTour-laget til Alexander Vinokourov å signere den norske 29-åringen som er på utgående kontrakt hos Katusha-Alpecin.

Astana har allerede Truls Korsæth i stallen, men ønsker å styrke klassikerlaget med en klar kaptein. Milano-Sanremo-vinneren fra 2014 og Flandern rundt-vinneren fra 2015 er derfor et naturlig signeringsobjekt for blåtrøyene.

En overgang til Astana vil sannsynligvis også gjelde Kristoffs faste hjelpere Sven Erik Bystrøm og Michael Mørkøv, dersom partene skulle komme til enighet.

Forsinket forhandlinger

Under vårens klassikersesong bemerket Kristoff overfor procycling.no at kontraktsforhandlingene med Katusha-Alpecin trakk ut i tid lenger enn forventet.

– Jeg var tidligere i gang (med forhandlingene) i 2015. Men da hadde jeg prestert litt bedre kanskje. Jeg kjørte veldig bra i den perioden og vant alle dagene i De Panne for eksempel. Da var de (Katusha) tidlig frempå, men nå har det latt vente på seg, sa Kristoff til procycling.no.

Les også: Kristoff-agent jakter tilbud i Italia
L
es også: Katusha avventer med Kristoff-tilbud
Les også: Kristoff snakker ut om Katusha-fremtiden

Stavanger-ekspressen uttalte seg den gang noen dager etter en etappeseier i De Panne, den første og eneste seieren i Belgia i 2017.

– Det var godt å få en seier. Laget og ledelsen har vært litt stresset den siste tiden, siden vi ikke har vunnet i Belgia. Så det var godt å vinne og dermed roet dem litt ned, innrømmet Kristoff.

Jakter samme betingelser

Under en treningssamling i spanske Calpe virket Kristoff innstilt på å bli værende i Katusha, laget han har syklet for siden 2012. I Belgia noen måneder senere, avslørte Kristoff at han ønsker samme lønnsnivå som hans nåværende avtale.

– Jeg har en god avtale nå, og det er nok ikke så lett å få til så mye bedre. Jeg håper å sikre samme lønnsnivå som jeg er på, det tror jeg skal være mulig. Vi får se hva Katusha mener, sier Kristoff – som er bevisst at laget også ønsker å beholde Ilnur Zakarin og bygge et GrandTour-gruppe rundt russeren.

– Laget har andre prioriteringer også. Zakarin har blitt bedre de siste årene. Hvis de vil beholde han, må han kanskje ha lønnsforhøyelse. Purtio (Joaquim Rodriguez) har gått ut, men de har fått inn Tony (Martin). Så budsjettet er sikkert rundt det samme, sier Kristoff.

I disse dager gjør Kristoff sine siste forberedelser til Critérium du Dauphiné, hans siste ritt før Tour de France.

Verken agent Joona Laukka, trener Stein Ørn eller Kristoff selv var tilgjengelig for å kommentere Astana-linken torsdag.

Artikkelen er levert av procycling.no.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!