Aston Villa - West Ham 2 - 2

To fulltreffere av Dion Dublin så ut til å være nok til å sende Aston Villa til topps i den engelske eliteserien. Men West Ham kom tilbake med en utlikning på overtid av Trevor Sinclair.

Etter en forrykende åpning på Villa Park, med to scoringer allerede etter seks minutter, roet det hele seg ned til litt ut i andre omgang. Da dundret Dion Dublin inn sitt tredje mål for sesongen og så ut til å bli matchvinner i oppgjøret mot hittil ubeseirede West Ham. Men Trevor Sinclair ødela moroa tre minutter på overtid. Frank Lampard spilte fram Paul Wanchope, som flikket ballen vakkert videre til en umarkert Sinclair. En ellers glimrende David James i Aston Villas mål var sjanseløs. Med to seire og en uavgjort har Aston Villa likevel levert sin beste serieåpning på over 20 år.

Tilbake

Gjestene klarte ikke å klarere en corner etter 53 minutters spill, og som vanlig var Dublin nådeløs fra åtte meters hold. Via West Ham-keeper Shaka Hislop satte han ballen hardt i nettaket. Målet så lenge ut til å bli avgjørende, men Sinclair ville det altså annerledes. Dublin slet med skader og ble satt tilbake etter en brokk-operasjon tidligere i år, men er tilbake for fullt og fortsetter der han slapp i fjor. Da ble det 14 fulltreffere, elleve av dem etter overgangen fra Coventry til Villa. Villa hadde flaks som holdt ledelsen såpass lenge. Kvarteret før slutt hadde Paul Wanchope en kalas-sjanse fra fem meter, men skjøt rett på keeper David James avverget med en fabelaktig refleksredning. Marc-Vivian Foe gjorde forarbeidet på høyresiden og innlegget var perfekt.

To raske

Dublin sendte hjemmelaget i ledelsen etter fem minutter. Han flikket ballen forbi en forsvarer, etter et vakkert innlegg fra venstre av Julian Joachim. Dublin satte ballen kontant i nettet fra skrått, kort hold. West Ham svarte på direkten, men fikk hjelp av en uheldig hjemme-forsvarer. I det påfølgende angrepet skjøt Foe fra langt hold, og Gareth Southgate strakk fram beinet i et forsøk på å stoppe ballen. Det klarte han ikke, og satte i stedet ballen bak keeper David James i eget mål. Manchester United beholdt tabelledelsen med sju poeng, det samme som Aston Villa og Arsenal.