Aston Villa «avkledd» av Tottenham og Vertonghen

Helenius i trusa snytt for straffespark.

AVKLEDD: Jan Vertonghen dro av shortsen på danske Nicklas Helenius da han prøvde å stanse spissen rett etter pause. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS
AVKLEDD: Jan Vertonghen dro av shortsen på danske Nicklas Helenius da han prøvde å stanse spissen rett etter pause. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLISVis mer

• Aston Villa-Tottenham 0-4 (0-1)

(Dagbladet): Ligacupen er ikke akkurat kjent for sin høye status blant storklubbene i England, men det har etterhvert blitt en arena hvor managerne benytter muligheten til å få igang flere av spillerne sine.

Så var også tilfellet mellom Aston Villa og Tottenham på Villa Park i kveld. Paul Lambert byttet sju og Andre Villas Boas byttet åtte spillere fra de lagene som startet Premier League-kampene i helga som var.

Det ble ingen minneverdig forestilling, men etter scoringer av Jermaine Defoe, Paulinho og Nacer Chadli, gikk Tottenham komfortabelt videre.

Aston Villa og Nicklas Helenius føler seg nok snytt for et straffespark på stillingen 0-1 da Jan vertonghen dra shortsen av ham innenfor straffefeltet, men dommer Jon Moss lot det passere.

Jevnt og tidvis kjedelig Gjestene var kanskje favoritter og hadde på papiret det sterkeste laget, men det var hjemmelaget som fikk den første skikkelige målsjansen.

MÅLTJUV: Jermaine Defoe fortsetter å score når han får sjansen. Foto: REUTERS/Darren Staples
MÅLTJUV: Jermaine Defoe fortsetter å score når han får sjansen. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

Marc Albrighton, som ikke har fått så mye spilletid under Lambert, kom igjennom mot Brad Friedel i Tottenham-målet etter et kvarter. Men veterankeeperen viste at han fortsatt har noe i bidra med. Amerikaneren var lynraskt nede og fikk avverget.

Etter dette var det fint lite som skjedde i Birmingham, før Jed Steer måtte i aksjon sju minutter før pause. Lewis Holtby spilte Eric Lamela igjennom, men Steer tok frem en klasseredning.

Like etter var det Defoes tur, men Steer var på plass igjen. Dermed så det lenge ut som om det skulle ende målløst, men i det første av overtidsminuttene røyk nullen for hjemmelaget.

Holtby chippet vakkert til Defoe som stusset ballen elegant forbi Villas gode sisteskanse.

Urettferdighet i trusa Danske Helenius kom inn for Libor Kozak i pausen, og dansken brukte ikke mer enn 30 sekunder på å involvere seg. Vertonghen havnet på etterskudd i situasjonen, ramlet og dro av Helenius shortsen i fallet. Dansken i bare underbuksa skal ha for at han ikke mistet fatningen, men skuddet gikk utenfor.

Det spørs nok om ikke Aston Villa skulle hatt straffe i den situasjonen. Det er ikke enkelt å avslutte med shortsen rundt knærne.

SJANSELØS: Jed Steer hadde en god kamp i Villa-buret, men kunne ikke gjøre noe med scoringen til Defoe. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS
SJANSELØS: Jed Steer hadde en god kamp i Villa-buret, men kunne ikke gjøre noe med scoringen til Defoe. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS Vis mer

Og kun to minutter senere lå ballen i stedet i motsatt mål. Paulinho var heldig og god i feltet, og fikk foten på et innlegg. Dermed sto det 0-2 i stedet for 1-1.

Resten av den andre omgangen var ingen stor forestilling. Så og si ingen målsjanser til noe av lagene ble beholdningen, før Chadli la på til 0-3 rett før full tid, og på overtid av andre omgang fastsatte Defoe sluttresultatet til 0-4.

Dermed måtte Lambert og Villa vinke farvel til en reprise av fjorårets semifinale.Tottenham på sin side kom seg komfortabelt videre uten å bruke for mye krefter før Chelsea venter på White Hart Lane til helga.

KOMFORTABEL: Andre Villas Boas og Tottenham var komfortable etter at de fikk opp til 2-0. Lambert og Villa får dermed ingen reprise av fjorårets semifinale. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS
KOMFORTABEL: Andre Villas Boas og Tottenham var komfortable etter at de fikk opp til 2-0. Lambert og Villa får dermed ingen reprise av fjorårets semifinale. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS Vis mer