Aston Villa bekrefter: Benteke vil bytte klubb

Ønsket i Madrid, Liverpool, Manchester og Nord-London.

 VIL BORT:  Christian Benteke har levert inn overgangspapirer, det bekrefter nå Aston Villa. Her feirer han seieren mot Serbia med Belgias A-landslag etter en VM-kvalifiseringskamp 7. juni. Foto: AFP PHOTO / JOHN THYS.
VIL BORT: Christian Benteke har levert inn overgangspapirer, det bekrefter nå Aston Villa. Her feirer han seieren mot Serbia med Belgias A-landslag etter en VM-kvalifiseringskamp 7. juni. Foto: AFP PHOTO / JOHN THYS.Vis mer

(Dagbladet): Christian Benteke skjøt seg raskt inn i Aston Villa-fansens hjerter under sin debutsesong på den engelske balløya.

Den 1.90-høye kraftspissen, som «halve Europa» sikler etter scoret imponerende 19 mål på 34 kamper i sin første Premier League-sesong. Belgieren var med andre ord en nøkkelspiller for de purpurrøde som havnet på en noe skuffende 15.-plass.

Men nå kan 22-åringen, som kun kostet drøye 60 millioner kroner for midlandsklubben, raskt miste det han har opparbeidet seg av heltestatus på Villa Park.

«Vi har mottatt en overgangsforespørsel fra Benteke. Vi har informert ham om at vi bør få et tilbud innen rimelig tid før sesongen starter, som oppfyller vårt prisnivå, om vi ønsker å selge, skriver den tradisjonsrike birminghamklubben på sine hjemmesider.

- Enormt skuffet Villa-sjefen er ikke nevneverdig fornøyd med kraftbautaens siste avgjørelse.

- Vi er enormt skuffet over at Christian har sendt inn en forespørsel. Det er viktig at folk setter pris på at vi prøver å bygge opp noe sterk og levende her i klubben, noe vi krever, og står for, og vi ønsker at Christian skal være en del av det, sier den 43 år gamle skotten til Sky Sports.

Den Kinshasa-fødte luftbaronen har tidligere forklart at det er under Lamberts vinger han vil utvikle seg, men nå har altså pipen fått en annen lyd.

Sterkt ønsket Vidunderbarnet blir ikke med på klubbens sesongoppkjøringsturné til Tyskland fordi han har fått ekstra ferie av den skotske hærføreren på Villa Park.

Teknikeren, med fire mål for Belgias beste menn, er tidligere linket til Manchester City, Arsenal, Liverpool, Chelsea, AC Milan og Atletico Madrid, for å nevne noen av klubbene som vil gribbe tak i den tidligere Genk- og Standard Liége-spilleren.

Stjerneskuddet blir nok ikke mindre populær på markedet etter sin siste gjerning.