Aston Villa-eieren tilbake til England

Avgjørelsen nærmer seg.

HVEM VELGER HAN? Aston Villa-eier Randy Lerner er tilbake i England. Foto: Andrew Yates, AFP / NTB scanpix
HVEM VELGER HAN? Aston Villa-eier Randy Lerner er tilbake i England. Foto: Andrew Yates, AFP / NTB scanpixVis mer


LONDON/OSLO (Dagbladet): Aston Villas amerikanske eier Randy Lerner har landet i England i formiddag. Det forteller journalist Timothy Abraham i lokalavisa Express & Star, som følger Aston Villa tett.

- Det landet for omkring en time siden, sier Abraham til Dagbladet klokka 12 norsk tid i dag.

Villa-eieren har vært i USA i helga etter å ha møtt Ole Gunnar Solskjær på fredag.

En annen lokal avis, Birmingham Mail, erfarer at Solskjær foreløpig er den eneste manager-kandidaten som har vært i møte med Villa-ledelsen. Andre har hevdet at Wigan-manager Roberto Martinez, som også var aktuell for Villa i fjor sommer, rakk å snakke med Villa før han dro på ferie.

- Vi har hørt et rykte om det, men klubben vil ikke bekrefte noe om hvem de har snakket med, sier Abraham.

Odds-favoritt Lokale journalister tror Lerner også ønsker å snakke med Norwich-manager Paul Lambert. Lambert, Martinez og Solskjær regnes som de heteste kandidatene.

Tomothy Abraham mener det kan tale mot Lamberts kandidatur at han regnes som en «disippel» av tidligere Villa-manager Martin O'Neill. Lambert spilte under O'Neills ledelse i Celtic på starten av 2000-tallet.

Da Martin O'Neill plutselig trakk seg på dagen som Villa-manager i august 2010, var det etter at forholdet til Lerner hadde surnet gjennom det siste året.

I går raste oddsen på Solskjær som ny Villa-sjef hos engelske bookmakere.

Randy Lerners retur til England tolkes som et varsel på at en avgjørelse er nær. Samtidig har klubben dårlig erfaring med den noe forhastede ansettelsen av Alex McLeish fra byrivalen Birmingham.

Neppe Di Matteo Chelseas midlertidige manager Roberto di Matteo var blant kandidatene som dukket opp på ryktebørsen i går og er blant de som gir lavest odds bak de tre favorittene.

Italienerens kandidatur ble lansert av den ultratabloide avisa Daily Star. Mer troverdige The Times skriver imidlertid i dag at Chelsea-eier Roman Abramovitsj er innstilt på å gi Di Matteo ett års «prøvetid» som manager.

Di Matteo er en populær mann blant Chelsea-fansen etter å ha ledet laget til finaleseier både i Champions League og FA-cupen.

HETE KANDIDATER: Ole Gunnar Solskjær, Roberto Martinez og Paul Lambert er de største favorittene til å få managerjobben i Aston Villa. Foto: NTB scanpix / AFP / Reuters
HETE KANDIDATER: Ole Gunnar Solskjær, Roberto Martinez og Paul Lambert er de største favorittene til å få managerjobben i Aston Villa. Foto: NTB scanpix / AFP / Reuters Vis mer