Aston Villa fikk gjennomgå da United reiste seg igjen

4-0 på Old Trafford.

BOMMET OG TRAFF: Wayne Rooney misbrukte et par store sjanser, men scoret også to. En på straffe og dette målet som ga 3-0-ledelse et drøyt kvarter før slutt. Foto: Jon Super, AP / NTB Scanpix
BOMMET OG TRAFF: Wayne Rooney misbrukte et par store sjanser, men scoret også to. En på straffe og dette målet som ga 3-0-ledelse et drøyt kvarter før slutt. Foto: Jon Super, AP / NTB ScanpixVis mer


(Dagbladet): Manchester United - Aston Villa 4-0.

Manchester United ristet av seg nedturen mot Wigan på onsdag, og fant tilbake kursen mot ligagullet med en solid 4-0-seier mot Aston Villa i dag.

Dermed holder avstanden seg på fem poeng, og United har til og med råd til å avgi poeng mot rivalene i derbyet 30. april om de bare vinner de øvrige tre kampene.

United møter Everton hjemme før de skal spille mot City på Etihad Stadium 30. april.

Full kontroll Hjemmelaget viste tidlig i kampen at de ville riste av seg den stusselige prestasjonen og det sure tapet borte mot Wigan på onsdag.

De tok styringen fra første stund, og tok ledelsen allerede i det sjuende minutt på et straffespark av Wayne Rooney.

Straffesparket var av typen som man kan diskutere i det uendelige. Ashley Young førte ballen inn i feltet, og dyttet den forbi Ciaran Clark. Clarks fot traff Youngs høyrebein, så sparket også Young venstrebeinet i Clark før han kastet seg teatralsk i bakken.

Det som vil bli debattert langt inn i kommende uke, er om Clark felte Young eller om United-spilleren oppsøkte den utstrakte foten til Villa-spilleren. Debatten blir selvsagt ikke mindre heftig av at Young nylig filmet på seg et straffespark mot QPR, og krydderet er at det er under et år siden han selv var Villa-spiller.

FLYVER'N: Ashley Young skaffet United straffe mot gamle lagkamerater da han hektet beina i Ciaran Clark. De fleste vil hevde at han gjorde vel mye ut av fallet. Foto:  Nigel Roddis, Reuters/ NTB Scanpix
FLYVER'N: Ashley Young skaffet United straffe mot gamle lagkamerater da han hektet beina i Ciaran Clark. De fleste vil hevde at han gjorde vel mye ut av fallet. Foto: Nigel Roddis, Reuters/ NTB Scanpix Vis mer

Alex Ferguson medga at Ashley Young gikk for å få straffe, men mener likevel dommeren gjorde rett i å blåse.

- Det var et dramatisk fall, men det var en straffe. Jeg synes ikke de kan klage, for han ble felt, sier United-manager i TV-intervjuet vist på TV 2 Premier League HD 1.

Rooney-bommer Rooney hadde et par gode muligheter i fritt spill også, men nikket utenfor fra umarkert posisjon, og fikk et skuddforsøk reddet av Shay Given. Given imponerte enda mer med en reaksjonsredning da Danny Welbeck styrte et hardt innlegg fra Antonio Valencia mot mål.

Et par minutter før pause lot Villa-spillerne et lavt innlegg passere foran eget mål, men ved bakerste stolpe dukket Welbeck opp og skled inn 2-0.

Wayne Rooney misset nok en stor mulighet etter et innlegg fra Valencia, men spillemålet kom også et drøyt kvarter før slutt. Han spilte vegg med Valencia og plasserte inn 3-0 via beinet til James Collins som for seint forsøkte å blokkere skuddet.

Nani kom inn som innbytter for Ashley Young, og på overtid fikk han fastsette sluttresultatet. Evans og Welbeck spilte vegg før Nani ble satt opp på kloss hold og plasserte ballen enkelt i mål.