- Aston Villa kaprer O\'Neill

Managerkupp.

(Dagbladet.no): Martin O\'Neill er kanskje Storbritannias mest ettertraktede manager uten jobb. I dag skriver en rekke britiske aviser at nordiren overtar Aston Villa.

O\'Neill ga seg i Celtic i 2005, på grunn av sykdom i familien, og ventes å si ja til å etterfølge David O\'Leary på Villa Park i dag.

54-åringen var høyaktuell til jobben som englandsjef og skal ha takket nei til en rekke klubber i løpet av de 15 månedene han har hatt fri.

Interessen skyldes ikke bare at han ledet Celtic til suksess i liga og Uefacupen. O\'Neill gjorde også en fremragende jobb i Leicester. Han fikk klubben opp i øvre halvdel av Premier League og vant to ligacuper, uten å bruke store penger på spillere.

Dersom O\'Neill overtar styringen av Villa i dag reiser han sammen med laget på en nidagers treningsleir til Tyskland og Nederland.

Det er fortsatt ikke kjent om styreformann Doug Ellis selger Villa. Fire investorgrupper er interessert i klubben. Salgssummen blir ikke lavere med O\'Neill som sjef for laget.

• Din kommentar: Blir Villa et topplag med O\'Neill som manager?

KJEMPESUKESS I SKOTTLAND: På fem sesonger med Celtic vant Martin O\'Neill tre ligatitler, tre Fa-cuptitler og én ligaguptittel. Foto: Scanpix/Reuters
KJEMPESUKESS I SKOTTLAND: På fem sesonger med Celtic vant Martin O\'Neill tre ligatitler, tre Fa-cuptitler og én ligaguptittel. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer