Aston Villa-kapteinen har leukemi

Stilijan Petrov fikk feber etter Arsenal-kampen sist uke.

KREFTSYK: Aston Villa-kaptein Stilijan Petrov har leukemi, forteller Birmingham-klubben. Her feirer han scoring mot Chelsea sist nyttårsaften.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON
KREFTSYK: Aston Villa-kaptein Stilijan Petrov har leukemi, forteller Birmingham-klubben. Her feirer han scoring mot Chelsea sist nyttårsaften.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTONVis mer

(Dagbladet): Aston Villa-kaptein Stilijan Petrov har fått diagnosen akutt leukemi, melder klubben på sine hjemmesider i ettermiddag.

Petrov fikk feber etter 90 minutter mot Arsenal for en uke siden, og ble testet for sykdom etterpå. I dag kom svaret: Han har kreft.

- Vi forventer å vite mer om situasjonen etter hvert, og gjør alt for å støtte ham og familien. Stilijan blir satt pris på av mange, og han vil få hvert eneste gram av kjærlighet og støtte vi har så dette skal ende godt, sier Villa i en uttalelse.

- Vi ber om at Stilijans privatliv settes foran alle forespørsler i denne tiden, og lover å dele all informasjon så raskt vi har den, sier klubben.

32-åringen har vært i Villa siden 2006, og har i løpet av landslagskarrieren også fått kapteinsbindet for Bulgaria.

- Virkelig trist å høre om kapteinen vår, Stan Petrov. Forhåpentligvis er han tilbake frisk snart. Tankene går til ham og familien, skriver lagkamerat Darren Bent på Twitter i ettermiddag.

Tidligere denne måneden ble det kjent at Barcelonas Eric Abidal må gjennomgå en levertransplantasjon etter å ha blitt diagnostisert med svulst for et år siden.