BANESTORMING: Politiet fikk nok å gjøre etter FA-cup-kampen mellom Aston Villa og WBA.
Foto: Reuters / NTB Scanpix
BANESTORMING: Politiet fikk nok å gjøre etter FA-cup-kampen mellom Aston Villa og WBA. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

Aston Villa-spiller om kaoset: - Det var skummelt og farlig

Delte meninger om banestormingen.

(Dagbladet): Aston Villa-fansen har vært sulteforet på suksess den siste tiden, og det kom tydelig fram under kveldens FA-cup-kamp mot West Bromwich.

Flere av hjemmelagets fans stormet banen to ganger, lenge før kampen ble blåst av, noe som førte til at dommeren måtte stoppet spillet.

Dommertrioen skjønte nok hvor det bar da de fem tilleggsminuttene var ute. TV-bildene viste at den ene linjemannen spurtet mot garderoben som om livet hans var avhengig av det, da fløytesignalet gikk etter 95 spilte minutter.

Det så ut som om Aston Villa nettopp hadde vunnet noe stort.

Men de er «bare» i semifinalen.

Politiet fikk sin fulle hyre med å stoppe deler av fansen underveis i kampen, og måtte ved noen tilfeller bruke makt for å holde folk nede på gressmatta.

Ikke skummelt Det er delte meninger om opptrinnet som utspilte seg i Birmingham i kveld.

- Du ønsker å feire med publikum. Det er ikke skummelt, men det var sannsynligvis skummelt hvis du er en WBA-spiller, sier Aston Villa-manager Tim Sherwood ifølge BBC.

Manageren dro selv i garderoben så fort han kunne.

Det var likevel noen Aston Villa-spillere som fikk uønsket oppmerksomhet fra tilhengerne. Målscorer Fabian Delph ble omringet av en hel haug av dem, og kunne ikke gjøre noe da fansen ville ta bilder sammen med ham. Noen kyss på den blanke issen hans var heller ikke til å unngå.

- Det var veldig, veldig skummelt. Noen tok armbåndet mitt, noen fikk min venstre sko, men jeg setter pris på lettelsen fansen føler etter et slikt resultat, sier Delph ifølge BBC.

- Det var farlig. Noen forsøkte å ta av meg skoene. Folk forsøkte å kysse meg og noen beit meg. Det var skummelt, gjentar Delph.

- Skandaløst En som ikke likte det han så ute på banen, var West Bromwich-manager Tony Pulis.

- Det var skandaløst. Du vil ikke se slike scener. Det er tankeløse idioter. Villa må se over sikkerheten, uttalte Pulis ifølge samme kanal.

Aston Villa er uansett klar for semifinalen i FA-cupen, som spilles på Wembley.

ENDELIG EN OPPTUR: For Aston Villa-fansen. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix
ENDELIG EN OPPTUR: For Aston Villa-fansen. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix Vis mer