Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Aston Villa viser forakt for regelverket

Birmingham vil anmelde byrivalen etter McLeish-oppsigelse.

TIL VILLA-INTERVJU: Aston Villa trosser advarslene fra byrival Birmingham og varsler at de kommer til å innkalle Alex McLeish til intervju om den managerjobben Gerard Houllier (t.h.) måtte forlate på grunn av helsemessige årsaker.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / Adrian Dennis
TIL VILLA-INTERVJU: Aston Villa trosser advarslene fra byrival Birmingham og varsler at de kommer til å innkalle Alex McLeish til intervju om den managerjobben Gerard Houllier (t.h.) måtte forlate på grunn av helsemessige årsaker.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / Adrian Dennis Vis mer

(Dagbladet): Forholdet mellom Aston Villa og Birmingham City har aldri vært hjertelig, men etter at Alex McLeish sa opp som manager for sistnevnte per epost, befinner det seg på frysepunktet - iallfall på ledelsesnivå.

Tirsdag kveld publiserte Aston Villa en uttalelse på sine hjemmesider, som satte sinnene i kok på styrerommet til Birmingham. For selv om Birmingham har så langt nektet å akseptere den utradisjonelle oppsigelsen, anser Villa McLeish som kontraktsløs, og intenderer derfor å kalle ham inn til jobbintervju.

- Klubben ønsker ikke offentlig å gå i detalj rundt jakten på en ny manager, og da i særdeleshet bekrefte eller avkrefte interesse i konkrete kandidater. Dette er ingen ny praksis, og det er den linja vi hele tida har fulgt både når det gjelder aktuelle kandidater til managerjobben og spillerkjøp. Klubben har forstått det slik at Alex McLeish ikke har noen forpliktelser. Vi har derfor til hensikt å intervjue ham i nærmeste framtid for å kunne ta en avgjørelse vedrørende hans kandidatur som Villa-manager, heter det på avfc.co.uk.

Villa-styret hevder å ha tatt hensyn til det pikante faktum at McLeish har tjenestegjort som manager på St. Andrews, men at det ikke skal få lov til å overskygge kvalifikasjonene hans:

- Ved å innkalle Alex McLeish til intervju, ønsker styret å understreke at har tatt de sterke følelsene dette vekker på største alvor, med tanke på hans tid hos våre lokale rivaler. Vi mener likevel at en jobb han har hatt i tre og et halvt år ikke skal diskvalisere ham, dersom han skulle være den beste kandidaten til jobben som Aston Villa-manager.

Truer med anmeldelse Det får Birmingham-ledelsen til å steile, og de har en klar oppfatning om at det var Villa som fikk McLeish til å si opp kontrakten med klubben bak deres rygg.

- Birmingham City mener dagens (tirsdagens) uttalelse fra Aston Villa om å gå i samtaler i Alex McLeish viser forakt for Premier Leagues og FAs regelverk. Klubben mener at dersom dette får lov til å materialisere seg, vil det være ødeleggende for fotballen, og stille fotballmyndigheten i et dårlig lys, står det å lese i en offisiell kunngjøring på bcfc.co.uk.

Nå varsler de at de kommer til å trekke Villa inn for FA for å forhindre at McLeish ender opp som manager i klubben.

- Klubben kommer til å gjøre alt som står i dens makt for å forhindre dette, og kommer til å rette en formell klage til styresmaktene i morgen da det er hevet over enhver tvil om at dette er et forsøk på å gå bak ryggen (til Birmingham City), advarer de på sine hjemmesier.

Forener supporterne De hevder dessuten McLeish-striden har forent supportere på tvers av klubbtilhørighet, og at dette vitner om på hvor ville veier Aston Villa befinner seg:

- Birmingham City understreker at dersom denne prosessen blir fullbyrdet, vil det skapes en skadelig presedens.  Dette er ikke bare et angrep på intelligensen og integriteten til Villa-fansen, men enda viktigere, våre egne fans, som har blitt sviktet etter nylig å ha rykket ned.

- Det er definitivt en bitter pille å svelge for alle involverte supportere både her og på den andre siden av byen. Aldri tidligere har båndene mellom rivaliserende supportere vært sterkere, og dette samholdet er skapt på bakgrunn av ydmykhet og integritet av hva som er rett og rimelig.