Astrid droppet spurten mot Majdic

Lot Slovenia vinne semifinalen.

FULL KONTROLL: Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok det med ro i semifinalen. Foto: EIRIK H. URKE
FULL KONTROLL: Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok det med ro i semifinalen. Foto: EIRIK H. URKEVis mer

Direkte 14.15: Følg sprintfinalene i vårt VM-studio

(Dagbladet): Drømmen om seks VM-gull ble ingen realitet for Marit Bjørgen. Etter tre strake individuelle gull skjønte hun at programmet ble for tøft, og hun trakk seg fra lagsprinten.

Dermed ble det Maiken Caspersen Falla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen som representerte de norske fargene i dagens semifinale.

Tok det rolig - Det er ikke noe poeng å vinne semifinalen hvis du ikke har igjen noen krefter til finalen, sa Astrid til NRK før start.

Derfor sparte jentene på kreftene i semifinalen.

Norge, Sverige og Slovenia skaffet seg raskt ei god luke ned til de fem andre semifinalelagene - og de tre finaleplassene var derfor aldri truet. Jentene gikk tidvis veldig rolig, og hadde full kontroll.

Inn på oppløpet staket Petra Majdic i gang en halvveis spurt, som Uhrenholdt Jacobsen ikke ble med på. Hun skled i stedet rolig inn til en andreplass sekundet bak den slovenske jenta.

Finland var sin semi Charlotte Kalla gikk Sverige inn til den tredje finaleplassen.

Finske Aino Kaisa Saarinen og Krista Lahteenmaki gikk inn til seier i den andre semifinalen. Italia var tidelen bak. USA kapret den tredje direkteplassen i finalen.

De fire lagene kvalifiserte seg til finalen på tid var Canada og Japan fra Norges semifinale - og Tyskland og Russland fra den andre semifinalen.

- TURRENN: Maiken Caspersen Falla mente tempoet på førsterunden var som i et turrenn. Foto: EIRIK H. URKE
- TURRENN: Maiken Caspersen Falla mente tempoet på førsterunden var som i et turrenn. Foto: EIRIK H. URKE Vis mer