Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Astrid går sprinten

Uhrenholdt Jacobsen går i Sotsji tirsdag.

KLAR FOR OL: Astrid Uhrenholdt Jacobsen Foto: Lise Åserud / Scanpix
KLAR FOR OL: Astrid Uhrenholdt Jacobsen Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): I dag presenterte sprinttrener Roar Hjelmeseth de fire som skal gå OL-sprinten for Norge tirsdag.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble tatt ut på det laget allerede for en uke siden, men senest i går kveld ble landslagsledelsen enig med Astrid om at hun fortsatt skal gå sprinten, til tross for brorens dødsfall.

- Astrid forbereder seg som om hun skal gå, men vi tar ikke den endelige avgjørelsen før i morgen. Vi må melde inn laget før klokka ett, sier Hjelmeseth.

Celine reserve
I går trente Astrid Uhrenholdt Jacobsen en hardøkt i OL-løypene. Den økta kjentes bra ut, forteller Hjelmeseth, så fysisk er Astrid i stand til å gå rennet om to dager.

- Ingvild Flugstad Østberg, Maiken Caspersen Falla og Marit Bjørgen er de tre andre som skal gå, mens Celine Brun-Lie er reserve for Astrid dersom hun likevel ikke går.

- Celine forbereder seg også som om hun skal gå, sier Hjelmeseth til Dagbladet.

Dødsfallet til Jacobsens bror preger fortsatt langrennstroppen i Sotsji, men de forsøker nå å dreie fokuset over på det sportslige.

Påvirket alle
Det er likevel spesielt å skulle gå det første rennet sammen med Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

- Det har jo påvirket alle sammen, vi er en sammensveiset gjeng, og holder sammen i med- og motgang. Men vi håper vi klarer å fokusere på det sportslige, så får vi også håpe at Astrid til slutt tar en avgjørelse som hun er komfortabel med, sier Ingvild Flugstad Østberg.

- Avgjørelsen om hun skal gå, må vi ta sammen med Astrid, sier Hjelmeseth.

Hele Norges coronakart