VIL GÅ: Astrid Uhrenholdt Jacobsen går morgendagens sprint. Foto: NTB Scanpix
VIL GÅ: Astrid Uhrenholdt Jacobsen går morgendagens sprint. Foto: NTB ScanpixVis mer

Astrid går sprinten

Bestemte seg i dag.

SOTSJI (Dagbladet): Astrid Uhrenholdt Jacobsen stiller på morgendagens langrennssprint i Sotsji. Det ble bestemt i dag.

Heming-løperen ble uttatt på sprintlaget sammen med Marit Bjørgen, Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg søndag, men på grunn av den svært spesielle situasjonen Astrid befinner seg i, fikk hun frist på seg til i dag med å bestemme seg for hva hun selv mente ville være best for henne.

Hun har altså valgt å delta.

Fredag kveld kom den grusomme beskjeden om at Astrids bror hadde avgått ved døden.

- Uttaket av Astrid er gjort i samråd med henne selv etter dagens trening, sier presseattasje Gro Eide.

God økt i dag Trener Egil Kristiansen sier til Dagbladet at Astrid Uhrenholdt Jacobsen stort sett har trent som vanlig etter dødsbudskapet.

- Hun har vært ute på ski daglig, og har klart å ha fokus på trening. Jeg tror nok det kan ha vært bra for henne å ha noe annet å ha fokus på også, sier Kristiansen.

Han var med Astrid på dagens treningsøkt, og sier den gikk veldig bra.

- Vi kjørte noen drag. Det fungerte veldig bra.

Kan slå begge veier - Hva kan man forvente i selve konkurransen i morgen?

- Astrid er tatt ut fordi hun er sportslig kvalifisert. Og nivået på de norske kvinnesprinterne er høyt. Jeg tror det kan gå veldig bra og at hun kan oppnå et godt resultat. Men samtidig kan dette selvfølgelig slå begge veier.

Sammensveiset Etter det triste budskapet om dødsfallet til Astrids bror, en gutt hele landslaget kjente godt, har jentene selvfølgelig vært sterkt preget. Både av medfølelse til Astrid og hennes familie, men også av egen sorg over å ha mistet en venn.

- Det har vært sterkt, sier Kristiansen.

- Det er ingen tvil om det. Vi har blitt satt på prøve. Men jeg føler at samholdet vårt kanskje er enda mer sammensveiset nå. Det gjelder både jentene og hele landslagsmiljøet.

- Begynner ting å normalisere seg nå?

- Lørdagen var vanskelig. Under fellesstarten med skibytte var det mange følelser i for- og etterkant. Men den dagen gjorde samtidig noe med oss. Vi fikk nok ut ganske mye da. Det er mer fokus mot konkurransene og prestasjonene nå. Men det som har skjedd er selvfølgelig ikke glemt på noen som helst måte.

Astrid blir? Astrid Uhrenholdt Jacobsen går altså sprinten i morgen. Etter eget ønske.

Hun ønsker selv ikke å møte pressen og kommentere avgjørelsen sin.

Det er heller ikke bestemt om hun reiser hjem etter sprinten.

- Det vurderer både hun og vi fortløpende. Men som det ser ut nå, tyder det nok på at hun blir værende her, sier trener Egil Kristiansen til Dagbladet.