Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Astrid gråt etter jaktstarten: - Det var helt grusomt

Gikk seg helt i kjelleren.

CANMORE (Dagbladet): Astrid Uhrenholdt Jacobsen var helt knekt etter jaktstarten i Ski Tour Canada i dag. Fra å gå for en tredjeplass, hadde hun en helt elendig dag i sporet og endte på sjetteplass totalt. 

I mål var hun over fire minutter bak Therese Johaug. 

- Jeg vet ikke helt. Det var bare helt grusomt, sier hun gråtende da hun møter den norske pressen i målområdet etter løpet. 

Blant jublende løpere og sesongavsluttende lettelse, er Astrid ordentlig nedfor. 

- På slutten føler jeg at jeg går meg selv helt totalt i kjelleren, liksom. Jeg staker nedover også. Jeg aner ikke hva de andre drev med, men det var helt forferdelig, sier hun. 

Tilsynelatende var det ikke Astrid som hadde de beste skiene på det vanskelige og bløte føret i Canmore. Da Krista Parmakoski og Jessica Diggins tok henne igjen inne på stadion var hun sjanseløs på å følge dem da det begynte å gå oppover ut fra stadion. 

Dermed fikk hun ikke noen følelse av om skiene var like dårlige som de så ut som. 

- Da jeg ble tatt igjen var jeg så sliten at jeg egentlig ikke klarte å registrere hvordan ski de andre hadde heller. Jeg har egentlig ikke noe sammenligningsgrunnlag, det eneste jeg vet er at det var helt forferdelig, gjentar hun. 

- Jeg syns egentlig at jeg åpner kontrollert og gikk bra opp til toppen på den første runden, så bare røyner det på noe voldsomt med sekunder derfra, egentlig.  

Jacobsen endte altså på sjetteplass i Ski Tour Canada, og på sjuendeplass totalt i verdenscupen.