Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Astrid håper å fortsette med deltidsstudier: - Det er de som bestemmer

Tar et år om gangen.

SKAL BLI LEGE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen studerer ved siden av langrennssatsingen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
SKAL BLI LEGE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen studerer ved siden av langrennssatsingen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Hvis langrennsesset Astrid Uhrenholdt Jacobsen (29) får det som hun ønsker, så blir hun fulltidsstudent på høsten også kommende sesong.

Foreløpig er ikke neste sesongs planer spikret. Det samme gjelder studiene. Men om vi skal tolke henne rett så håper hun å fortsette kombinasjonen langrenn og studier i ytterligere én sesong.

- Jeg vet ennå ikke om jeg får videre permisjon og eventuelt når. Det eneste jeg vet er at jeg har permisjon fram til starten av juni. Da skal jeg ha en måned undervisning og eksamen i etterkant, sa 29-åringen da hun møtte pressen i Holmenkollen tirsdag formiddag.

Der var hun i anledning kommende søndags tremil i verdenscupen i Norges nasjonalanlegg.

Møter Heming-løperen er en av få i langrennstoppen som prioriterer studier ved siden av den sportslige karrieren.

- Jeg skal ha et møte med fakultet i løpet av våren og finne ut av hva de tenker om løpet videre. Jeg er blitt vant til at jeg må ta ett år av gangen, for det er på en måte de som bestemmer.

Jacobsen er ferdig med sitt sjette semester som medisinstudent og har seks igjen før hun er ferdig utdannet lege.

- Hvis jeg kan velge, så kan jeg fortsette å gjøre som jeg har gjort i år, å studere fulltid om høsten. Det er målet. Da er det slik at jeg ikke kommer til å ha all verdens tid igjen når karrieren er ferdig, sier hun til NTB.

I form Uhrenholdt Jacobsen har vist stigende formkurve den siste tiden. Under de nylig avsluttede NM-dagene i Tromsø tok hun to individuelle gull og ett stafettgull sammen med Karianne Jevne og Fanny Horn Birkeland i IL Heming. Totalt har Astrid totalt sju individuelle NM-gull.

Denne uka venter ikke bare tremila i Holmenkollen. Allerede onsdag er det klassisk langrennssprint i Drammen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen er pallkandidat på begge øvelsene.

(NTB)