FALT:  Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Foto:  John Rasmussen
FALT: Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Foto: John RasmussenVis mer

- Astrid har fått hjernerystelse og er forslått

Ber om ro.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Dagens tremil for jentene i Kollen skulle bli en folkefest, men en stygg hendelse la en skygge over arrangementet da Astrid Uhrenholdt Jacobsen kjørte ut av løypa i høy hastighet.

Hun ble fraktet til sykehus, og søndag kveld kom landslaget med en oppdatering

Ber om ro - Jeg har vært i kontakt med Astrids mor som formidler at Astrid har det bedre og bedre. Hun har fått hjernerystelse og er ellers forslått og håper å komme hjem så fort som mulig, skriver presseattaché Gro Eide i en SMS til Dagbladet.

Det har vært en tung periode for Uhrenholdt Jacobsen. Før OL døde broren brått. I dag ble Astrid fraktet til sykehus etter fallet.

- Astrid og familien ønsker ro rundt situasjonen og ber media respekterer dette, fortsetter Eide.

Bred støtte Fallet til Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk inn på lagvenninne. Til Dagbladet forteller Marit Bjørgen:

- Jeg fikk høre om det idet jeg gikk i mål, og det første jeg tenkte var at jeg ble litt skremt. Vi får håpe at det ikke er noen alvorlige skader, og så mye som Astrid har hatt, så vondt som hun har hatt det i det siste også, så er det litt urettferdig at hun får denne attåt også. 

- Man får vondt av det, man gjør absolutt det. Det føles veldig urettferdig, fortsetter Bjørgen.

Therese Johaug har også vondt av venninna:

- Hun har hatt nok den siste tida, og har vært gjennom nok uhell før, så dette var noe hun absolutt ikke trengte. Jeg kjente at jeg fikk veldig vondt inni meg da jeg fikk vite det etter at jeg kom i mål.

Amerikanske Kikkan Randall er god venninne med Uhrenholdt Jacobsen. Hun var blant annet med da Astrid arrangerte inspirasjonskurs på fredag.

-  Jeg så fallet, for jeg kom rett bak henne. Det så ut for meg som om skiene hennes stoppet i kanten, og så spant hun rundt. Det var kanskje en meter ned til gjerdet da hun falt, og jeg så ansiktet hennes vri seg i smerte som følge av smellen.

Det var skremmende å se, så nå håper jeg bare at hun er ok, at hun bare er forslått.