Astrid har fått så mange støttemeldinger at hun ikke har hatt tid til å lese alt

Siden sølvbragden.

FALUN (Dagbladet): Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk inn til et overraskende sølv på 15 km fellesstart med skibytte under VM i dag.

Etterpå fortalte 27-åringen Dagbladet at hun nesten oppnådde den perfekte følelsen, den som betyr mye mer for henne enn medaljer.

Noen minutter før klokka 21 i kveld mottok hun sølvmedaljen sin, side-om-side med gullvinner Therese Johaug, i VM-byen Falun.

Så foreldrene Da Dagbladet spør hvordan det var å stå på pallen, med sølvmedaljen rundt halsen foran tusenvis av mennesker, forteller hun at det artigste nesten var å finne foreldrene i folkemengden.

- Det var gøy. Jeg så til og med mamma og pappa. Jeg visste ikke hvor de var på forhånd, men jeg klarte å finne dem, sier hun.


Siden hun gikk inn til sin første individuelle mesterskapsmedalje siden 2007 i ettermiddag, har Oslo-jenta fått haugevis av støttekommentarer i sosiale medier.

Setter pris på støtten Det er åpenbart at folket unner Jacobsen, som har et tøft år bak seg, suksessen. Hun forklarer støtten slik overfor Dagbladet:

- Det er veldig hyggelig. Jeg har vært åpen gjennom mye av det jeg har vært gjennom. Mange kan relatere seg til noen av de tingene jeg har vært gjennom. Ofte må man gå en lang omvei før man får til det man har lyst til. Jeg har orket å gå hele omveien, og det er sikkert til inspirasjon for mange, sier hun.

- Hva betyr støtten for deg?

- Det gir meg styrke. Jeg prøver å hente styrke fra de som står meg nærmest, men det hjelper å få litt heiarop litt her og der, særlig de som har heiet på meg når det har gått dårlig og vært tungt. De betyr aller mest.

Forbilde - Hvor bevisst er du på at du er et forbilde?

DOBBELT NORSK: Her viser Therese Johaug (t.h.) og Astrid Uhrenholdt Jacobsen fram bevisene på at de ble henholdsvis gull- og sølvvinner i Falun i dag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DOBBELT NORSK: Her viser Therese Johaug (t.h.) og Astrid Uhrenholdt Jacobsen fram bevisene på at de ble henholdsvis gull- og sølvvinner i Falun i dag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- I det store og det hele er jeg bevisst på det. På en måte er det ikke selvvalgt å være i en sånn posisjon, og på en annen måte er det det, og jeg tenker at når jeg er det, så vil jeg stå for noe jeg synes er bra, både for unge og gamle.

- Hva føler du at du står for?


- Jeg føler at jeg står for både åpenhet og ærlighet, og at jeg er relativt robust. I mange tilfeller er det ikke så takknemlig å være åpen, men i andre tilfeller er det akkurat det.

Får ikke lest alt Jacobsen forteller at hun riktignok ikke har fått lest gjennom alle de hyggelige støttemeldingene så langt.

- Det er bare de som kjenner meg godt som har telefonnummeret mitt, og så langt er det tekstmeldinger og vanlige telefoner jeg har gått gjennom, så resten har jeg ikke fått tid til ennå. Det får vente litt, sier VM-sølvvinneren.


Jacobsen er åpenbart i storform, men har ikke tenkt gjennom hvilke distanser hun kan få gå i løpet av VM.

- Jeg regner med at jeg får gå på tirsdag (10 km fristil), men noe lenger har jeg ikke tenkt, sier hun.