Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Astrid Jacobsen slått på målstreken av Kikkan Randall

Ble ikke IOC-medlem.

JEVNT LØP: Kikkan Randall (t.v.) ble valgt inn som utøvernes IOC-representant i dag. Astrid Uhrenholdt Jacobsen manglet noen få stemmer. Foto: Tormod Brenna
JEVNT LØP: Kikkan Randall (t.v.) ble valgt inn som utøvernes IOC-representant i dag. Astrid Uhrenholdt Jacobsen manglet noen få stemmer. Foto: Tormod Brenna Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): - Jeg hadde veldig lyst, det skal jeg innrømme. Men slik ble det ikke. Kanskje jeg har drevet for dårlig kampanje, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

I morges ble det kjent hvilke utøvere de aktive olympierne i Pyeongchang vil at skal representere dem i IOCs utøverkommisjon de neste årene.

Manglet 23 stemmer

Både Astris Uhrenholdt Jacobsen og den amerikanske gullvinneren fra sprintstafetten, Kikkan Randall, stilte til valg. Og siden det bare kan sitte et medlem fra hver sport i kommisjonen, kunne ikke begge ble valgt.

Kikkan Randall fikk 831 stemmer. Astrid Uhrenholdt Jacobsen fikk 808.

Flest av alle de seks kandidatene fikk den finske ishockeyspilleren Emma Terho, med 1045. Hun skal dermed sitte i utøverkommisjonen sammen med Randall de neste åtte årene.

De to som ble valgt har fremmet likestilling mellom kjønnene som en av sine viktigste flaggsaker. Astrid Uhrenholdt Jacobsen har vært mest opptatt av etikk og verdier, at utøverne skal holde seg til regelverk og fair play selv i den intense kampen om centimetre og hundredeler.

- Det er ikke sikkert alt det jeg står for er like populært, eller viktig nok for utøverne, sier hun.

- Men det er meg, det er det jeg står for.

Politiker-spire?

- Tenker du deg en videre karriere som idrettespolitiker?

- Jeg har ikke lagt noen strategi for det egentlig.

- Hva om Idrettsforbundet kommer og spør deg om å sitte i styret?

- Det kommer jo an på hvorfor de vil ha meg da. Men det er klart det er en ære å bli spurt om slikt. Og jeg vil sikkert vurdere det. Men slike ting gjør man ikke halvhjertet, da man må gå fullt inn for det, være villig til å prioritere det, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Og legger til:

- Jeg tror utøverne får flotte IOC-representanter i Kikkan og Emma.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!