Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Astrid tilbake etter ryggbruddet

- Nå våger jeg å tenke på OL.

STOLTE OG GLADE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble gratulert av mamma og pappa etter comebacket i langrennsporet i dag. Det har snart gått fem måneder siden den dramatiske sykkelulykken og foreldrene har vært viktige støttespillere. Foto: Jens O. Kløvrud
STOLTE OG GLADE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble gratulert av mamma og pappa etter comebacket i langrennsporet i dag. Det har snart gått fem måneder siden den dramatiske sykkelulykken og foreldrene har vært viktige støttespillere. Foto: Jens O. Kløvrud Vis mer

|||BEITOSTØLEN (Dagbladet): 27. juni ble Astrid Uhrendholdt Jacobsen fra fraktet med ambulanse til Lillehammer Sykehus etter en dramatisk sykkelvelt på Sjusjøen.

Resultat: Kjevebrudd, brudd i albue og rygg. I sju uker og tre dager gikk hun med korsett.

I dag gikk hun seg inn til 10. plass som 5. beste norske under 10 kilometer fristil på Beitostølen. Astrid er tilbake.

- Det gikk sabla tungt. Den gode følelsen hadde jeg ikke fordi jeg er langt unna toppformen, smilte hun etterpå.
Så la hun til: - Nå kan jeg vel våge å tenke på OL i februar.

Veldig fornøyd
Opptreningen etter sykkelvelten har vært tung. Sommerferien ble tilbrakt hjemme på sofaen der medisinerstudenten fikk rikelig tid til å lese pensum. Da korsetten var kastet kunne løpet tilbake til skisporet endelig starte sammen med trener Dag Kaas.

TO UKER ETTER ULYKKEN: Astrid Uhrenholdt Jacobsen møtte pressen for første gang etter ulykken. 
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
TO UKER ETTER ULYKKEN: Astrid Uhrenholdt Jacobsen møtte pressen for første gang etter ulykken. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer

- Jeg har fått trent godt siden midten av september, men hadde ikke ventet at det skulle gå så bra som i dag. Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å gå godt på ski — og at jeg gjennomførte 10 kilometer bra teknisk.

Hun kjenner fortsatt at hun er svak i ryggen, men øvelsene gjør henne stadig sterkere.

På Beitostølen startet hun ett minutt foran den suverene vinneren Marit Bjørgen og måtte bare se Bjørgen passere.

- Jeg rakk å bli imponert. Det var virkelig fres over Marit i dag. Det er bare å la seg imponere — å lære av henne, sier Astrid som ble tatt i mot i målområdet av fornøyde foreldre. De har vært viktige støttespillere på veien.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen skapte brede smil i langrenns-Norge da hun sprintet til VM-gull i 2007. Etter det har det gått opp og ned. Sist vinter viste hun seg fram med NM-gull, mens VM ble en real nedtur. Riktignok er det en solid jobb som må gjøres framover, men fortsetter framgangen kan Astrid Uhrenholdt Jacobsen bli en joker i OL.

I AUGUST: Astrid Uhrenholdt Jacobsen (22) er på bedringens vei og skulle snart fjerne kjevelåsen og korsettet. Her trener hun på å gå med staver.  Foto:  ERik Berglund / Dagbladet
I AUGUST: Astrid Uhrenholdt Jacobsen (22) er på bedringens vei og skulle snart fjerne kjevelåsen og korsettet. Her trener hun på å gå med staver. Foto: ERik Berglund / Dagbladet Vis mer

Bjørgen var overlegen
Marit Bjørgen var i en klasse for seg på Beitostølen og vant med 53 sekunders margin til Kristin Størmer Steira. Arianna Follis fra Italia ble nummer tre, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen var ett minutt og 50 sekunder bak Rognes-jenta.

Men utklassingen får henne ikke til å endre standpunkt med hensyn til Tour de Ski og opplegget som ble lagt allerede på tampen av forrige sesong.
— Nei, det blir ikke noe Tour de Ski. Jeg har selvsagt veldig lyst til å være med i Touren, og det er der pengene ligger, men denne sesongen er det OL som teller, sier Bjørgen til NTB.

De som har spekulert i om Bjørgen ville komme tilbake på vinnersporet, fikk mindre å spekulere i etter lørdagens løp i Valdres. Marit Bjørgen gikk sitt beste skøyteløp på mange år. Sjelden har teknikken stemt så godt.

Samboer Fred Børre Lundberg mente at han aldri hatt sett henne skøyte bedre.
— Enig, konstaterte landslagstrener Egil Kristiansen.
— Kanskje. Jeg har ikke fått sett meg selv ennå, sa hovedpersonen selv.

LYKKELIG VINNER: Marit Bjørgen vant 10 km fristil i langrenn på Beitostølen lørdag.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
LYKKELIG VINNER: Marit Bjørgen vant 10 km fristil i langrenn på Beitostølen lørdag. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media