Astrid tok gull i junior-VM med «feil» ski

- Gjorde det for å bevise at hun var best.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen sprintet til gull i junior-VM i langrenn i italienske Tarvisio mandag, akkurat som hun gjorde i VM i Sapporo for tre uker siden.

Den norske superjenta hadde ingen problemer med å holde svenske Charlotte Kalla bak seg i spurten mandag. Hun valgte sågar å gå finalen på skøyteski.

- Det var gøy dette også, men kanskje ikke like overraskende som da jeg vant i Sapporo. Nå hadde alle inkludert meg selv forventet at jeg skulle vinne, sa Jacobsen til NTB.

- Hun staket rundt. Det var et dristig valg, men hun knuste alle med stakingen. Det var morsomt å se Astrid i aksjon i dag. Hun gjorde det nok for å bevise at hun var best, sa landslagstrener Fredrik Aukland.

Tyske Denise Hermann klarte bronsemedaljen mandag, like foran Cecilie Brun-Lie som endte på 4.-plass.

Therese Johaug ble nummer 13, mens Marte Monrad Hansen endte på 23.-plass. Aukland er på ingen måte skuffet over de to.

- Verken Johaug eller Monrad Hansen var medaljekandidater, sa han.

For mennene ble det bronse til Eirik Sæves. Ivan Ivanov fra Russland vant foran Martti Jylhä, Finland. Tore Martin Søbak Gundersen ble nest beste nordmann på sjetteplass. Hallvard Moian Nydal kom på plassen bak. Jacob Ziesler ble nummer 12 slik at Norge fikk alle sine løpere inn blant de 12 beste.

OVERLEGEN: Astrid Jacobsen hadde ingen problemer med å holde konkurrentene bak seg i sprintkonkurransen i junior-VM. Hun vant gull, akkurat som i Sapporo for tre uker siden. Foto: SCANPIX
OVERLEGEN: Astrid Jacobsen hadde ingen problemer med å holde konkurrentene bak seg i sprintkonkurransen i junior-VM. Hun vant gull, akkurat som i Sapporo for tre uker siden. Foto: SCANPIX Vis mer

- Søbak Gundersen lå an til å vinne, men falt i finalen og var sjanseløs. Heldigvis vant Sæves tredjeplassen med fotofinish. At vi har alle inne blant de 12 beste er vi kjempefornøyd med, sa Aukland.

Før mesterskapet i Italia satte Aukland som mål at de norske juniorløperne skal ta medalje på alle distanser.

- Så langt har vi levert varene. Vi har nye folk i aksjon onsdag. Da er det fem og ti kilometer skøyting, avsluttet han.

(NTB)