KOLLAPSET: Astrid Uhrenholdt Jacobsen brukte opp alle kreftene sine under 15 kilometeren, og kollapset da hun kom i mål. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KOLLAPSET: Astrid Uhrenholdt Jacobsen brukte opp alle kreftene sine under 15 kilometeren, og kollapset da hun kom i mål. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Astrid Uhrenholdt Jacobsen bryter Tour-en

Brukte opp kreftene i går.

(Dagbladet): Astrid Uhrenholdt Jacobsen reiser i dag hjem fra Lenzerheide og Tour de Ski.

- Vi har vurdert situasjonen sammen med Astrid på morgenen. Hun er fortsatt sliten etter sitt harde løp i går, og ikke fullt restituert for å gå skirenn i dag, sier landslagslege Fredrik S Bendiksen, via medieansvarlig Gro Eide.

Uhrenholdt Jacobsen skal allerede være på vei hjem.

Tappet seg for krefter Det var etter gårsdagens 15-kilometer at Jacobsen tappet seg helt for krefter, etter å ha gått inn til en ellevteplass - to minutter og 42 sekunder bak Therese Johaug som vant suverent.

Lege ble tilkalt, og medisinsk personell prøvde å få den utslitte langrennsjenta opp på bena, men hun ble liggende i snøen i over fem minutter.

Etter en snau halvtime med legetilsyn, forlot jenta stadion for å starte restitusjonen på hotellet.

I går var det ingen antydninger til at Jacobsen ikke ville fullføre Tour-en, og både landslagslege Bendiksen og Jacobsen selv var innstilt på at langrennsløperen skulle gå i dag.